Gemeente Gouda


geen plannen voor tweede sociaal pension (01/04/05)

Berichten over mogelijke vestiging van een tweede sociaal pension door het Leger des Heils zijn onjuist. Het college van burgemeester en wethouders kent geen andere plannen dan het zoeken naar een geschikter pand voor Het Kompas aan de Ruys de Beerenbroucklaan. Er zijn afspraken gemaakt tussen woningcorporatie Mozaïek Wonen, het Leger des Heils en het college dat er overleg is voordat er een vervangend pand wordt aangekocht.

Er is op dit moment geen sprake van plannen voor eventuele vestiging van een tweede sociaal pension (RIBW) in Gouda. Naar aanleiding van geruchten hierover heeft de gemeente navraag gedaan bij Mozaïek Wonen en het Leger des Heils. Hieruit is gebleken dat er momenteel geen sprake is van concrete plannen.

In 1999 is het Leger des Heils gestart met de opvang van daklozen in Het Kompas aan de Ruys de Beerenbroucklaan. Bij de start van deze voorziening was al duidelijk, dat het pand op de langere termijn niet geschikt zou zijn voor de opvang. Het Leger des Heils heeft daarom de woningcorporaties in 1999 al gevraagd om uit te zien naar een pand, dat op de langere duur wel geschikt zou zijn voor daklozenopvang. Sedertdien wordt in geheel Gouda gekeken naar een passende locatie. Dit verzoek staat geheel los van het onlangs geopende Sociaal Pension (RIBW) aan de Livingstonelaan, eveneens een voorziening van het Leger des Heils.

Afgesproken is met Mozaïek Wonen en het Leger des Heils dat voordat eventuele stappen tot aankoop van een pand worden ondernomen er overleg met het college zal plaatsvinden over randvoorwaarden voor besluitvorming en communicatie. De gemeente wil in dit soort processen de regie kunnen voeren en middelen, die zij daarbij tot haar beschikking heeft optimaal inzetten. Het is de rol van de gemeente om het algemeen belang af te wegen tegen individuele belangen. Footer