Gemeente Drimmelen


24 mei:

Informatie-avond bouwplannen omgeving Oranjeplein Terheijden

De gemeente Drimmelen heeft plannen om in de omgeving van het Oranjeplein in Terheijden een nieuwe basisschool te bouwen en in deze bouwplannen ook de activiteiten in de bibliotheek te betrekken, die nu nog is gevestigd in de Brabantstraat. In deze bouwplannen kan ook het gebouw van het voormalig politiebureau opgenomen worden.

Daarnaast heeft de woningstichting Volksbelang plannen met de ouderenwoningen in de Brabantstraat. Redenen voor beide partijen om te bekijken of de plannen met elkaar in combinatie gebracht kunnen worden, waardoor er voor iedereen een meerwaarde kan ontstaan.

aanleiding
Aanleiding voor de bouwplannen is het feit dat de huidige school "de Zonzeel" dringend aan ingrijpend onderhoud (renovatie) toe is. De ontwikkelingen in het basisonderwijs zijn in de loop der tijd dermate snel gegaan dat, na het alleen maar opknappen, het gebouw nog steeds niet voldoet aan de eisen voor het geven van modern onderwijs. Een nieuw gebouw kan ook zodanig worden opgezet dat ook andere functies hierin een onderkomen kunnen vinden. Het heet dan "brede school". In dit geval gaat het om de bibliotheek aan de Brabantstraat met de ook daarin gevestigde kunstuitleen en de speelotheek.

verdere mogelijkheden
Op de plaatsen van beide gebouwen ontstaan dan weer interessante mogelijkheden voor woningbouw. U kunt dan denken aan diverse soorten woningen voor met name senioren en starters. Dit alles in zowel in de koop- als in de huursector.

De plaats van de school is daarbij van cruciaal belang.

opties
In samenwerking met architectenbureau Quadrant zijn diverse opties bestudeerd en in kaart gebracht, waaruit een keuze gemaakt dient te worden om voor deze omgeving een zo optimaal mogelijke ontwikkeling mogelijk te maken.

omgeving
In de plannen gaat het dus niet alleen om de herhuisvesting van de basisschool De Zonzeel. Uitvoering van de plannen heeft invloed op de directe omgeving.

uitnodiging
Reden voor het gemeentebestuur u als omwonende, maar ook u als geĂŻnteresseerde Terheijdenaar uit te nodigen voor een informatieavond op 24 mei aanstaande in de Cour. De avond begint om 19.30 uur.

ter inzage
U kunt de gemaakte schetsen inzien vanaf 17 mei in de bibliotheek en de Cour in Terheijden tijdens de openingsuren en in de informatiehoek in de hal van het gemeentehuis.