Gemeente Hilversum

Herinrichting Prins Bernhardstraat
Op dinsdag 24 mei a.s. begint aannemer Mourik in opdracht van de gemeente aan de
herinrichting van de Prins Bernhardstraat. Het werk gaat naar verwachting zo'n
negen weken duren, tot eind juli.
Op maandag 23 mei wordt er als voorbereiding op de herinrichting een tijdelijke uitrit aangelegd vanuit de Schapenstraat naar de Schapenkamp. Daarvoor wordt autoverkeer vanuit de Beatrixtunnel richting Gooilandplein één dag
omgeleid door de Prins Bernhardstraat.

De werkzaamheden
De herinrichting van de Prins Bernhardstraat gebeurt integraal, van gevel tot gevel. De rijweg krijgt volledig nieuw, geluiddempend SteenMastiekAsfalt. Daarnaast komen er ongeveer 18 parkeervakken, vrijliggende fietspaden en nieuwe stoepen. Bij de zijstraten worden zogenaamde inritconstructies aangebracht, plateaus die de overgang van een 50-kilometerstraat naar de 30-kilometerzones markeren.

Fasering
Het werk wordt in drie fasen opgebouwd.
In de eerste fase wordt gewerkt tussen de Groest en de Kampstraat. Na een week of twee wordt het stuk tot aan de ingang van de Mgr. v.d. Weteringstraat erbij betrokken en een week of drie later ook het stukje tussen de Mgr.v.d. Weteringstraat en de Schapenkamp.

Omleidingen
Negen weken lang is er geen doorgaand verkeer mogelijk via de Prins Bernhardstraat.
Autoverkeer van en naar de Groest, de Herenstraat, de Veerstraat en P-garage Hilvertshof wordt omgeleid via de rotonde Gooilandplein. Het inrijverbod vanaf de rotonde de Groest op wordt tijdelijk opgeheven. Om het Gooilandplein enigszins te ontlasten worden automobilisten in de Langestraat via de Neuweg, de Gijsbrecht van Amstelstraat en de Utrechtseweg naar de A27 geleid.
De tijdelijke uitrit vanuit de Schapenstraat naar de Schapenkamp is bedoeld voor bewoners van de Anthonius Brouwerstraat en de Schapenstraat. Van die uitrit maken ook de auto's van de politie gebruik, zo lang de uitrit van het parkeerterrein van het politiebureau door de werkzaamheden wordt geblokkeerd.