AlterNET wordt lid van TYPO3 Association

Toetreding markeert professionaliseringomslag in de open source

DORDRECHT, 20050524 -- AlterNET is afgelopen maand toegetreden tot de internationale TYPO3 Association. Hiermee onderstreept AlterNET het belang om actief te participeren in de professionalisering van dit open source Content Management Systeem. AlterNET is binnen Nederland een van de eerste bedrijven die zich heeft aangesloten bij de TYPO3 Association.


AlterNET heeft 2 jaar geleden het TYPO3 CMS geselecteerd als website beheer systeem. Dankzij de hoge mate van gebruiksvriendelijkheid en korte implementatietijd kiezen steeds meer organisaties voor dit content management systeem. Door de komst van internationale opdrachtgevers is voor AlterNET het belang om actiever te participeren in de internationale TYPO3 community groter geworden. Het lidmaatschap van de TYPO3 Association is daarmee de eerste stap.

Open source
"Open source software schept in feite weinig verplichtingen, je kunt het downloaden en ermee aan de slag. Door actief te participeren via de TYPO3 Association geven we een duidelijk signaal dat het voor AlterNET niet voor niets hoeft", aldus Ric van Westhreenen directeur AlterNET Internet BV. "Een ander belangrijke reden voor ons is dat wij achter de professionalisering staan van de TYPO3 organisatie. Open source software geeft vaak het gevoel van een hobbyproject. De manier van aanpak die de TYPO3 Assocation nastreeft geeft duidelijk aan dat hier het hobby tijdperk is afgelopen."

TYPO3
TYPO3 (www.typo3.com) is een internationaal content management systeem ontwikkeld door Kasper Skårhøj. De eerste versie is geschreven in 1997. In 2000 trad het systeem toe tot de open source community. Inmiddels wordt TYPO3 in meer dan 55 landen professioneel ingezet bij meer dan 122.000 websites. Deze omvang maakt TYPO3 de open source CMS marktleider in Europa.

In het najaar van 2004 is de TYPO3 Association (association.typo3.org) opgericht door Kasper Skårhøj. De Association is gevestigd in Zwitserland. Als centrale organisatie bepaalt zij de ontwikkeling, certificering en vertegenwoordiging van het Content Management Systeem.

AlterNET
AlterNET (www.alternet.nl) is een full service internet dienstverlener opgericht in 1995. AlterNET is binnen Nederland een van de meest ervaren TYPO3 website ontwikkelaars en hostingproviders. Enkele van onze klanten zijn Mattel, FedEx, Energyst CAT Rental Power, ION-IP, New Horizons, Holland Railconsult en InterWad.