NOVA

24 mei 2005

Vanavond in NOVA/Den Haag Vandaag

Seedorfs populariteit
In Nederland wordt hij uitgefloten, maar in het buitenland wordt hij bejubeld. Clarence Seedorf is de eerste Nederlandse voetballer die voor de vierde keer in een Championsleague-finale staat. Morgen in het shirt van AC Milan. NOVA over de twijfel van een wereldster en zijn hoop op een plaats in Oranje.

De hoop van Fathers 4 Justice
Ze zien hun kinderen niet en zijn zo wanhopig dat ze het verdriet van daken en bruggen schreeuwen. De vaders van de actiegroep Fathers 4 Justice zijn verkleed als Batman, Superman of Spiderman, omdat in hun ogen alleen een superheld het falende familierecht kan veranderen. Deze week buigt de Tweede Kamer zich over een nieuwe echtscheidings-wet.

Suriname kiest
Morgen gaat Suriname naar de stembus. Eén van de kandidaten is oud-president Jules Wijdenbosch. Ooit lieveling, maar inmiddels aartsrivaal van Desi Bouterse. NOVA ging deze week met 'Bosje', zoals Wijdenbosch wordt genoemd, op campagne.

Stakende huisartsen
Honderden huisartsen demonstreren vandaag in Den Haag. Ze zijn tegen de voornemens van minister Hoogervorst van Volksgezondheid om meer marktwerking in de zorg te introduceren. Vanuit Den Haag het laatste nieuws.

Op de Zeepkist

Presentatie: Clairy Polak en Ferry Mingelen

(Onderwerpen onder voorbehoud)


----------


----------


----------

NOVA / Den Haag Vandaag
Maandag t/m vrijdag: 22.20 - 23.00 uur, Nederland 3 Zaterdag: 22.20 - 22.50 uur, Nederland 3
Herhaling: na middernacht.