SIDN

SIDN geeft 44 geblokkeerde .nl-domeinnamen vrij

Arnhem, 17 mei 2005 - SIDN geeft 44 'voormalig geblokkeerde .nl-domeinnamen' vrij binnen de Vrijgaveregeling 2005. Van 26 mei tot en met 14 juni 2005 kan worden ingeschreven op deze .nl-domeinnamen. Voorbeelden van vrij te geven namen zijn bv.nl, com.nl, email.nl, europarlement.nl, org.nl en tourisme.nl.

Om deze vrij te geven .nl-domeinnamen zo eerlijk mogelijk uit te geven, is besloten tot een vrijgaveregeling onder toezicht van een notaris. Men kan zich maximaal één keer kan inschrijven voor slechts één .nl-domeinnaam per organisatie/entiteit. Deze inschrijving kan alleen gedaan worden via een deelnemer in SIDN. Dient een aanvrager meerdere inschrijvingen in dan wordt hij uitgesloten van de verdere procedure. Wanneer voor één domeinnaam meerdere inschrijvingen zijn gedaan, wordt de domeinnaam verloot onder toezicht van een notaris. De overgebleven domeinnamen worden op een door SIDN nader te bepalen tijdstip ineens uitgegeven volgens het principe 'first come first served'.

Het reglement voor deze Vrijgaveregeling 2005 en de vrij te geven .nl-domeinnamen zijn terug te vinden op de SIDN-website.

SIDN
Sinds 31 januari 1996 is de Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN) verantwoordelijk voor de registratie van internet-domeinnamen binnen het .nl-domein. SIDN beoogt een zo groot mogelijke openheid over haar beleid. Meer informatie vindt u op website: www.sidn.nl