Ingezonden persbericht


Persbericht

Presentatie nieuw album Brown Feather Sparrow in de Melkweg, Amsterdam

Op 26 mei zal het nieuwe album 'Let's Be Fine' van Brown Feather Sparrow gepresenteerd worden in de Melkweg, Amsterdam.

'Let's Be Fine' is het tweede album van de vijfkoppige band rond singer-songwriter Lydia van Maurik-Wever, ook bekend van this beautiful mess. Brown Feather Sparrow kenmerkt zich door sfeervolle luistermuziek met mooie melodielijnen. In haar liedjes neemt Lydia de luisteraar mee in de gebeurtenissen van haar leven.

De presentatie zal plaatsvinden op 26 mei samen met de droompopband Mist. Ook zij zullen hun tweede album 'Bye, Bye' die avond presenteren. Dit zal plaats vinden in de Oude Zaal van de Melkweg te Amsterdam. Het begint om 21:00 uur en de entreekosten zijn 10,- euro.

Het album 'Let's Be Fine' werd opgenomen door René de Vries (die werkte met o.a. A Balladeer en this beautiful mess) en gemixt in de Mailmen studio van Martijn Groeneveld (o.a. Solo en Wealthy Beggar). Het wordt uitgebracht door VOLKOREN, waar ook de albums van at the close of every day en anderson zijn verschenen.

Anderhalf jaar na het verschijnen van hun debuut Wide Awakens Everything is daar nu Let's Be Fine. In december 2004 was er genoeg nieuw materiaal verzameld voor Brown Feather Sparrow's nieuwe album. Een album dat Lydia's persoonlijke ervaringen beschrijft van de afgelopen twee jaar, zoals ontmoetingen met anderen, haar hond die gestorven is en haar eigen bruiloft.

Werd het eerste album nog geproduceerd door Axel Kabboord en René de Vries, medebandleden van this beautiful mess waar Lydia en Arjen van Wijk ook in spelen, deze keer hebben Lydia en Arjen zelf de touwtjes in handen gehouden. Het resultaat is een minder gepolijst geluid. De keyboards en diverse elektronica hebben plaats gemaakt voor bijdragen van o.a. accordeon, contrabas en tafelharmonium. De liedjes zijn puntiger, afwisselender en meer uitgewerkt. Wel zijn de arrangementen bescheiden en spaarzaam gehouden. Lydia's heldere stem en haar poëtische, persoonlijke teksten maken het totaal mooie, intieme luistermuziek. Bijgestaan door haar bekwame begeleiders weet de band een heel eigen universum te creëren. 'Verplaats je in de wonderschone wereld van deze ongekend talentvolle dame en tjilp zachtjes mee.' (OOR 22, November 2003)


---