Politie Hollands Midden

Datum: 26 mei 2005

Noordwijkerhout Onder invloed rijden De politie controleerde op donderdag 26 mei rond 01.15 uur op de Oosterduinen een 27-jarige automobilist uit Noordwijkerhout. De agenten stelden drankgebruik bij de man vast en hielden hem aan. De aan het bureau uitgevoerde ademanalyse liet een uitslag zien van 305 ug/l (limiet 220 ug/l). De politie maakt proces-verbaal tegen de man op.

Oegstgeest Onder invloed rijder moet nog zitten De politie controleerde op donderdag 26 mei rond 02.10 uur op de Irislaan een 33-jarige automobilist uit Wassenaar. De agenten stelden drankgebruik bij de man vast en hielden hem aan. De aan het bureau uitgevoerde ademanalyse liet een uitslag zien van 335 ug/l (limiet 220 ug/l). De verdachte kreeg voor het rijden onder invloed een proces-verbaal. Bij verdere controle bleek dat de man nog 9 boetes moest betalen met een totaal geldbedrag van nabij de 1000 euro. Ook bleek dat hij nog een gevangenisstraf van 14 dagen moest uitzitten. De man is ingesloten.

Leiden Onder invloed rijden De politie controleerde op woensdag 25 mei rond 20.45 uur op de Oegstgeesterweg een 21-jarige automobilist uit Sassenheim. De controle volgde nadat de agenten hoorden dat de uitlaat van de auto lek was, zagen dat er door rood gereden werd en ontdekten dat de auto niet APK-gekeurd was. De agenten hielden de man aan en ontdekten dat hij een wikkel met anderhalve gram verdovende middelen bij zich had. In de auto werden nog enkele wikkels gevonden. Daarop werd ook een 22-jarige Lissenaar die bij hem in de auto zat aangehouden. Beide mannen werden overgebracht naar het politiebureau. De bij de bestuurder uitgevoerde ademanalyse liet een uitslag zien van 360 ug/l (limiet 220 ug/l). Na hun verhoor en het opmaken van een proces-verbaal voor het rijden onder invloed en het voorhanden hebben van verdovende middelen zijn beide mannen later op de avond weer op vrije voeten gesteld.

Leiden Politie ontdekt hennenkwekerij in woning De politie ontdekte woensdagmorgen 25 mei in een woning aan de Blekerskade een hennepkwekerij. Er groeiden 219 hennepplanten. De politie heeft de planten en het kweekmateriaal vernietigt. De 54-jarige bewoonster van het pand werd aangehouden en verhoord. De politie maakt proces-verbaal op. De politie kwam op het spoor van de kwekerij na een melding die gedaan was bij Meld Misdaad Anoniem.

Voorschoten Politie houdt schennispleger aan De politie hield op woensdag 25 mei rond 07.45 uur op een parkeerterrein op de hoek van de Nicolaas Maeskade en het Frans Halsplantsoen een 52-jarige man uit Leidschendam aan als verdachte van het plegen van openbare schennis. Een vrouw uit Voorschoten die langs het parkeerterrein fietste zag dat de man zich aan zelfbevrediging deed. Hij deed dit vanuit zijn auto waarvan het portier was geopend en zodanig dat het voor voorbijgangers zichtbaar was. De vrouw die hier getuige van was belde onmiddellijk de politie. Na zijn verhoor en het opmaken van een proces-verbaal is de man in de loop van de dag weer op vrije voeten gesteld.

Alphen a/d Rijn RVHT vordert rijbewijs én auto in

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft dinsdag 24 mei het rijbewijs én de auto van een 41-jarige man uit Nieuwerkerk a/d IJssel ingevorderd. Een medewerker van het RVHT hield op de Zegerbaan (N207) een snelheidscontrole met de lasergun. Op de Zegerbaan geldt een maximumsnelheid van 80 km/uur. De man reed hier voorbij met een snelheid van 172 km/uur. Omdat hij de snelheid met meer dan 100% overschreed, heeft het RVHT niet alleen zijn rijbewijs maar ook zijn auto in beslag genomen. Ook werd er een automobilist staande gehouden die 118 km/uur reed. Hij kreeg een proces-verbaal. Op de Zegerbaan zijn beide weghelften niet van elkaar gescheiden door bijvoorbeeld een middenberm. Het elkaar tegemoetkomend verkeer gaat dus langs elkaar heen. Een botsing met een snelheid van 172 km/uur is in vrijwel alle gevallen fataal.

Moordrecht Motorrijder onderuit

Een 58-jarige motorrijder uit Voorburg is woensdag 25 mei even na 17.00 uur gevallen met zijn motorfiets. De man reed over de Schielandse Hoge Zeedijk in de richting van Gouda. In een bocht ter hoogte van het golfterrein kwam de motor in het gras waardoor de bestuurder de controle verloor over de motorfiets. De bestuurder werd met lichte verwondingen in het gezicht en letsel aan een been overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda.

Nieuwerkerk a/d IJssel Winkelinbraak Onbekenden braken donderdag 26 mei rond 04.30 uur in bij een drogisterij aan de Dorpsstraat. Een ruit werd vernield en uit de winkel werd onder meer een laptop gestolen. Van de daders ontbreekt tot nu toe ieder spoor. Voor zover de politie weet zijn zij met een auto in de richting van Zevenhuizen. De politie gaat verder met haar onderzoek.

Lekkerkerk Autobrand Een 20-jarige automobilist uit Lekkerkerk kreeg woensdag 25 mei op de Provincialeweg N210 de schrik van zijn leven toen hij ontdekte dat er rook onder de stuurkolom vandaan kwam. Met andere inzittenden zag hij nog net de kans om de auto op tijd te verlaten voordat deze in vlammen opging. De brandweer bluste het vuur. De oorzaak van de brand is vermoedelijk kortsluiting onder de motorkap geweest. De N210 is korte tijd afgesloten geweest.

Lekkerkerk Motorrijder onderuit

Woensdag 25 mei omstreeks 19.00 uur is een motorrijder uit Lekkerkerk onderuit gegaan. De man reed over de Opperduit vanuit de richting Scheepmakersstraat. Volgens de man schrok hij van een voertuig voor hem waardoor hij krachtig afremde. Hierop blokkeerde het voorwiel waarna de man viel. Hij werd met schouderletsel overgebracht naar het Ijsselland Ziekenhuis in Rotterdam.

------------------------------------------------- einde berichten ----------------------------------------------------

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --