Heuvelrug, 10.15 uur

Utrecht 26-05-2005 - Nieuwsberichten district Heuvelrug

Ernstig bedrijfsongeval

WIJK BIJ DUURSTEDE - Op woensdagochtend heeft er een ernstig bedrijfsongeval plaatsgevonden op de Lekdijk-West.

Omstreeks 10.45 uur kwam bij de politie de melding binnen dat er zich een ernstig bedrijfsongeval had plaatsgevonden in een bedrijf aan de Lekdijk-West.

Een 33-jarige man uit Harmelen was op het dak bezig met werkzaamheden toen hij door de golfplaten naar beneden zakte en na ongeveer 6 meter op een betonnen vloer terecht kwam. Het slachtoffer raakte ernstig gewond. Met gebroken enkels, been, arm, een heupfractuur en hersenletsel is hij met de traumahelicopter overgebracht naar het UMC te Utrecht. De Arbeidsinspectie onderzoekt het ongeval.

Snelheidscontrole

WIJK BIJ DUURSTEDE Op woensdagmiddag heeft de politie een radar snelheidscontrole gehouden op de van Lynden van Sandenburgweg.

Tussen 14.50 uur en 15.35 uur werden 537 automobilisten gecontroleerd. In totaal reden 42 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 85 km/u, terwijl 50 km/u is toegestaan.

Ernstig ongeval

LEERSUM Op woensdagmiddag is een 20-jarige man uit Leersum ernstig gewond geraakt bij een ongeval.

Omstreeks 15.40 uur reed de 20-jarige bromfietsbestuurder over de Boerenbuurt, komende uit de richting van Leersum en gaande in de richting van Wijk bij Duurstede. Door nog onbekende oorzaak botste hij frontaal op een tegenligger, een 48-jarige automobilist uit Amerongen. Het slachtoffer raakte bekneld tussen de personenauto en de bromfiets. Het slachtoffer is met onbekend letsel met de traumahelicopter overgebracht naar het UMC in Utrecht. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval.

Snelheidscontrole

AMERONGEN Op woensdagmiddag heeft de politie een radar snelheidscontrole gehouden.

Tussen 16.00 uur en 17.15 uur werden 287 automobilisten gecontroleerd op de Lekdijk. 15 Automobilisten overtraden de maximumsnelheid van 60 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 80 km/u.