AutoRai

Print

Alfa GT brengt ⬠90.000,- op voor het goede doel

(26-5-2005)
Net als films kunnen autoâs mensen in vervoering brengen. Héél soms echter, blijken autoâs ook een bijdrage te kunnen leveren bij de aanpak van een zeer serieus probleem. Zo droeg Fiat Auto onlangs graag zijn steentje bij aan het succes van het jaarlijkse âCinema against AIDSâ gala in Cannes (Zuid-Frankrijk).
Voor het oog van vierhonderd internationale filmsterren veilden Sharon Stone en Lapo Elkann daar een nieuwe Alfa GT, waarna de opbrengst van liefst ⬠90.000,- werd overgemaakt aan de Elton John AIDS Foundation en het AMFAS AIDS-onderzoekscentrum.

Superster Sharon Stone, momenteel druk bezig met de opnamen voor de film Basic Instinct II, had tijdens haar verblijf in Cannes ook nog de beschikking over verschillende fraaie Italiaanse creaties, waaronder een Fiat Croma en een Maserati Quattroporte. Het aan het jaarlijkse Film Festival Cannes gekoppelde gala heeft sinds de eerste editie (1993) ruim vijftien miljoen dollar aan giften opgebracht. Dankzij de 2005-editie werd daar dit jaar twee miljoen dollar aan toegevoegd.