Gemeente Geldermalsen

Informatierubriek week 21, 26-05-2005


* Richtinggevende bijeenkomst over project Stationsomgeving
* Diverse verkeersmaatregelen

* Wet Milieubeheer

* Wet voorkeursrecht gemeenten (art. 6) plangebied Bedrijventerrein Hondsgemet

* Vrijstelling bestemmingsplan Lingewaarden 1976/1986 (Rijnstraat 30-34 te Geldermalsen)

* Verleende vergunning voor brandveilig gebruik (gebruiksvergunning)
* Diverse vergunningen

* Kapvergunningen

* Wie mag bouwen/slopen

* Wie wil bouwen/slopen

* Openbare raadsvergadering

* Collecte Prins Bernhard Cultuurfonds (Anjerfonds)

Richtinggevende bijeenkomst over project Stationsomgeving

In februari van dit jaar werd in de gemeenteraad uitgebreid gediscussieerd over een voorstel van het college van burgemeester en wethouders tot herinrichting van de stationsomgeving te Geldermalsen. Uiteindelijk bleek er binnen de gemeenteraad geen draagvlak voor dit voorstel te bestaan. De verschillende fracties hadden tal van opmerkingen en verschilden op wezenlijke onderdelen vergaand met elkaar van mening. Er was sprake van een impasse. Hoe nu verder? Besloten werd via een consultatieronde bij alle fracties na te gaan met welke onderdelen van het plan zij zich wel kunnen verenigingen, welke verbeteringsvoorstellen men heeft, waar precies de pijnpunten liggen en waar bewegingsruimte zit.

De consultatieronde is inmiddels afgerond en de resultaten zullen worden besproken tijdens een opiniërende richtinggevende bijeenkomst van de gemeenteraad en de burgerleden van de commissies Grondgebied en Middelen op donderdagavond 2 juni a.s. in de raadszaal van het gemeentehuis te Geldermalsen. Deze bijeenkomst begint om 20.00 uur en is openbaar.

Om de bijeenkomst overzichtelijk te houden en tegelijkertijd met als doel zoveel mogelijk tot heldere conclusies te komen, zal de discussie zich richten op een vijftal themas:

1. Transferium

2. Traverse

3. Situering busplein

4. Bebouwing plein oostzijde

5. Woningen op de oeverwallen

Elke thema wordt voorzien van een korte toelichting. Vervolgens vindt dan de discussie hierover plaats, waarna de voorzitter deze zal afronden met een samenvattende conclusie. Deze conclusie wordt vervolgens aan de deelnemers voorgelegd om na te gaan of hiervoor een bestuurlijk draagvlak bestaat.
Zodra op deze wijze de vijf themas zijn besproken, zal de voorzitter een allesomvattende eindconclusie formuleren (opgebouwd uit de vijf deelconclusies) en ook die ter beoordeling aan de deelnemers voorleggen.

Op deze wijze hoopt het college van burgemeester en wethouders voldoende bouwstenen aangereikt te krijgen voor het formuleren van een kaderstellend stuk waarover de gemeenteraad gevraagd zal worden een uitspraak te doen. Het streven is deze vervolgdiscussie te doen plaatsvinden tijdens de raadsvergadering van 28 juni a.s. Op basis van dat raadsbesluit zal vervolgens het project rond de herinrichting van de stationsomgeving verder vorm en inhoud worden gegeven.

Diverse verkeersmaatregelen

Tijdelijke wegafsluitingen in verband met de Rommelmarkt te Beesd op 28 mei 2005
Op zaterdag 28 mei 2005 zal van 06.00 uur tot 17.00 uur de Voorstraat worden afgesloten vanaf slagerij Arisse (nr. 98) tot aan de Pastorie in verband met de jaarlijkse rommelmarkt van de N.H. kerk te Beesd.

Tijdelijke wegafsluitingen in verband met de Diaconale Jaarmarkt te Geldermalsen op 28 mei 2005
Op zaterdag 28 mei 2005 zullen van 06.00 uur tot 18.00 uur de Markt en de Korte Kerkstraat worden afgesloten in verband met de jaarlijkse diaconale markt.

Tijdelijke wegafsluitingen in verband met de Wielerronde Rhenoy op 28 mei 2005
Op zaterdag 28 mei 2005 zullen de volgende wegen de gehele dag worden afgesloten in verband met het parcours van de jaarlijkse wielerronde van Rhenoy:
Dorpsstraat (start en finish), Wethouder Van Gamerenstraat, C. van Wijnenstraat, Rhenoyseweg, Lingedijk, Middenstraat, Dijkstraat, Lingedijk.

Tijdelijke wegafsluiting in verband met de Straatspeeldag te Meteren op 1 juni 2005
Op woensdag 1 juni 2005 zal van 09.00 uur 21.00 uur een gedeelte van de S. Abrahamsestraat worden afgesloten in verband met de landelijke straatspeeldag.

Tijdelijke wegafsluitingen in verband met de Straatspeeldag te Tricht op 1 juni 2005
Op woensdag 1 juni 2005 zullen van 12.00 uur 18.00 uur de Bulkstraat en de Laan van Crayestein vanaf de Lingedijk tot aan de kruising Moerkensgaaard worden afgesloten in verband met de landelijke straatspeeldag.

Wet Milieubeheer

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Geldermalsen heeft de volgende melding ontvangen:

Besluit akkerbouwbedrijven motorvoertuigen

* W.G. van der Burg, Voetakkerweg tussen 14 en 16 te Meteren

Info: vakbalie Bouwen & Wonen, tel. (0345) 586686 Publicatie: 26 mei 2005

Wet voorkeursrecht gemeenten (art. 6) plangebied Bedrijventerrein Hondsgemet

Burgemeester en wethouders van Geldermalsen willen op grond van artikel 6 Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) de raad voorstellen om op grond van artikel 2 Wvg gronden aan te wijzen waarop de artikelen 10-24, 26 en 27 Wvg van toepassing zijn. De gronden zijn gelegen in het ontwerp Structuurplangebied Bedrijventerrein Hondsgemet te Geldermalsen. Het gebied is globaal gelegen ten noorden van het tracé Betuweroute, ten oosten van de Randweg, ten zuiden van de spoorlijn Geldermalsen-Tiel en ten westen van de AVRI.

Het conceptbesluit, conceptraadsvoorstel, ontwerpraadsbesluit, lijst van aan te wijzen percelen en een tekening van het gebied liggen vanaf donderdag 26 mei 2005 gedurende twee weken ter inzage in het gemeentehuis van Geldermalsen, Kuijpershof 2 te Geldermalsen.

Zienswijzen
In het kader van een zorgvuldige voorbereiding van het door het college te nemen besluit, worden belanghebbenden, gelet op artikel 4:8 van de Awb, in de gelegenheid gesteld om gedurende genoemde termijn, hun zienswijzen over het collegebesluit schriftelijk dan wel mondeling naar voren te brengen. De zienswijze kan schriftelijk gericht worden aan burgemeester en wethouders van de gemeente Geldermalsen, Postbus 112, 4190 CC Geldermalsen. Indien belanghebbenden hun zienswijze aan het college mondeling kenbaar wensen te maken dient dit te geschieden via mevrouw J. Hollander, telefoonnummer (0345) 58 66 87.

Geldermalsen, 24 mei 2005.
Burgemeester en wethouders van Geldermalsen,
de secretaris, de burgemeester, J.M.M.H. Thomas. mr. S.W. van Schaijck.

Vrijstelling bestemmingsplan Lingewaarden 1976/1986 (Rijnstraat 30-34 te Geldermalsen)

Bekendmaking
Afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht.

Ter inzage
De aanvraag reguliere bouwvergunning eerste fase, met bijbehorende stukken ligt, met ingang van de dag volgend op de datum van deze publicatie, gedurende vier weken, ter inzage.

Toelichting
Het college van burgemeester en wethouders heeft het voornemen om op verzoek van Vermijzer Vastgoed BV vrijstelling te verlenen van het geldende bestemmingsplan Lingewaarden 1976/1986, teneinde het oprichten van een bedrijfsruimte voor de verkoop van dhz-produkten, mogelijk te maken.
Vrijstelling wordt verleend op basis van artikel 5, lid 4a. onder 4e. van het geldende bestemmingsplan (de uitoefening van detailhandel in goederen te weten meubels, keukeninrichtingen, bouw- en doe het zelf-produkten).

Zienswijzen
Door een ieder, gedurende de inzagetermijn, schriftelijk in te brengen bij het college van burgemeester en wethouders.

Info: vakbalie Bouwen & Wonen, tel. (0345) 586686 Publicatie: 26 mei 2005

Verleende vergunning voor brandveilig gebruik (gebruiksvergunning)

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat zij op 17 mei 2005 op grond van artikel 6.1.1 van de Bouwverordening vergunning onder voorschriften en beperkingen heeft verleend aan Grieks Restaurant "Odyssey II" voor:

Grieks Restaurant "Odyssey II", Rijksstraatweg 11 te Geldermalsen voor het brandveilig in gebruik hebben of in gebruik houden van het restaurant overeenkomstig de gegevens op de gewaarmerkte vergunningaanvraag d.d. 29 juli 2004 (en de daarbij behorende plattegrondtekening).

Dit besluit ligt tijdens openstellingtijden ter inzage bij de vakbalie Bouwen en Wonen. Indien u zich met voornoemd besluit niet kunt verenigen, kunt u binnen 6 weken na de bekendmaking van deze beslissing(en) aan betrokkene, een bezwaarschrift indienen bij het college, postbus 112, 4190 CC Geldermalsen.
Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en moet ten minste bevatten: de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaarschrift is gericht en de gronden van het bezwaar.

Diverse vergunningen

Evenementenvergunningen / ontheffing voor Stichting Elfdorpenspel te Meteren
De burgemeester en het college hebben dinsdag 17 mei 2005 het besluit genomen om aan de Stichting Elfdorpenspel Meteren de benodigde vergunningen/ontheffingen te vertrekken voor het houden van het Elfdorpenspel van donderdag 30 juni tot en met zondag 3 juli 2005. De vergunningen, alsmede de ontheffing zijn donderdag 19 mei jl. aan de Stichting Elfdorpenspel Meteren verzonden.

Vergunningen op grond van de Algemene plaatselijke verordening De burgemeester maakt bekend dat er vergunning is verleend aan:
* Gereformeerde Gemeente Tricht/Geldermalsen, voor het houden van het huttendorpproject van dinsdag 9 augustus tot en met donderdag 11 augustus 2005 aan de Laan van Leeuwenstein (naast de kerk) te Geldermalsen.

* Hockey Club Geldermalsen, voor het houden van het 25 jarig jubileumfeest op zaterdag 4 juni a.s. van 13.00 tot 01.00 uur in de feesttent op het eigen terrein aan de Randweg 5 te Geldermalsen.

U hebt de mogelijkheid tegen (een deel van) deze besluiten binnen 6 weken na de verzenddatum daarvan, een bezwaarschrift in te dienen bij de burgemeester, danwel het college van Geldermalsen, Postbus 112, 4190 CC Geldermalsen, tel. 0345-586611. Bij verzending van het bezwaarschrift per post moet u het voor het einde van deze termijn ter post bezorgen (bepalend daarbij is de datum van de poststempel); het is dan bovendien noodzakelijk dat het niet later dan een week na afloop van de termijn is ontvangen.

Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en moet tenminste bevatten: de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaarschrift is gericht en een duidelijke omschrijving van uw bezwaar (wat is het bezwaar en waarom).

Tijdens de bezwaarschriftprocedure geldt in principe de genomen beslissing. Het kan zijn dat deze beslissing naar uw mening intussen onherstelbare of onevenredige gevolgen voor u heeft. U kunt dan tijdens de bezwaarschriftenprocedure om een voorlopige voorziening vragen bij de voorzieningenrechter, Sector Bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem, tel. 026-3592000. Dit betekent dat een speciale regeling kan worden getroffen voor de periode dat het bezwaarschrift nog in behandeling is. Als u een voorlopige voorziening vraagt, moet u griffierecht betalen. Voor natuurlijke personen (individuen) is dit 138,--.

Kapvergunningen

De volgende verleende kapvergunningen liggen ter inzage:
1. Gemeente Geldermalsen, ter hoogte van Rijksstraatweg 76 te Meteren, voor het kappen van 1 es (26 mei 2005);
2. Van Alfen, Rooimond 1 te Buurmalsen, voor het kappen van 1 atlasceder (26 mei 2005);

3. C.de Jong, Voorstraat 72 te Beesd, voor het kappen van 1 atlasceder (26 mei 2005);

4. J. van Dael, Elzenbos 13 te Geldermalsen, voor het kappen van 1 berk (26 mei 2005).

Voor de vergunning onder nummers 1 vindt compensatie plaats door middel van herplant.

Inzagetermijn
Zes weken, met ingang van de dag volgend op de verzenddatum van de beschikking (zie hierboven) aan de aanvrager.

Bezwaar
Schriftelijk, uitsluitend door rechtstreeks belanghebbenden gedurende de inzagetermijn.

Toelichting
Het bezwaarschrift moet gericht worden aan het college van burgemeester en wethouders en moet tenminste bevatten de naam en het adres van de indiener van het bezwaarschrift, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaarschrift is gericht en de gronden van bezwaar. Als u bezwaar ingediend heeft en indien het besluit voor u te zware gevolgen heeft om de beslissing op het bezwaarschrift af te wachten, kunt u eveneens meteen een voorlopige voorziening vragen bij de voorzieningenrechter, sector Bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM ARNHEM, telefoon (026) 3592000.

Publicatie: 26 mei 2005

Wie mag bouwen/slopen

De volgende verleende vergunningen zijn ter inzage:
1. Reguliere sloopvergunning: S. van den Heerik, Willem de Zwijgerweg 119 te Geldermalsen, slopen dak van een schuur (26 mei 2005);
2. Reguliere bouwvergunning: A. Verweij, Polderdijk 5 te Rumpt, veranderen bijgebouw (26 mei 2005);

3. Reguliere bouwvergunning: V.o.f. Het Anker, Huigenstraat 30-32 te Acquoy, oprichten opfokhennenstal (26 mei 2005);
4. Reguliere bouwvergunning: Coöperatieve. Kon. Fruitmasters Groep, Burg. Rv.d. Venlaan/Oudenhof te Geldermalsen, oprichten pompberging (26 mei 2005);

5. Reguliere bouwvergunning: M. van de Water, Lingedijk 180 te tricht, oprichten schuur (26 mei 2005);

6. Reguliere bouwvergunning: L. van Sterkenburg, W.J. van der Hooftstraat 19 te meteren, oprichten woning (26 mei 2005);
7. Reguliere bouwvergunning: H.A. van Tuyl, J.A.L.J. van Meertenstraat 12 te Meteren, oprichten woning met garage (26 mei 2005);

8. Lichte bouwvergunning: Van Herp interim- en projectmanagement, Haagdoornstraat 2 te Geldermalsen, veranderen woning (26 mei 2005).

Inzage termijn
Zes weken, met ingang van de dag volgend op de verzenddatum van de beschikking (zie hierboven) aan de aanvrager.

Bezwaar
Schriftelijk, uitsluitend door rechtstreeks belanghebbenden, gedurende de inzagetermijn.

Toelichting
Het bezwaarschrift moet gericht worden aan het college van burgemeester en wethouders en vermeldt uw naam, adres en handtekening, het besluit waartegen bezwaar wordt gemaakt en waarom. Degene die een bezwaarschrift heeft ingediend kan daarnaast bij de voorzieningenrechter, sector bestuursrecht, Postbus 9030, 6800EM Arnhem, vragen een voorziening te treffen.

Info: vakbalie Bouwen & Wonen, tel. (0345) 586686 Publicatie: 26 mei 2005

Wie wil bouwen/slopen

De volgende aanvragen zijn ter inzage:

1. Lichte bouwvergunning M. Kroeze, Voorstraat 78 te Beesd, veranderen woning (13 mei 2005);

2. Reguliere sloopvergunning: A.M. van Weering, Dorpsstraat 25 te Rhenoy, slopen opslagruimte (17 mei 2005);

3. Reguliere bouwvergunning: L. van Wijk, Boonakkerweg 7 te Deil, veranderen fruitloods (12 mei 2005);

4. Reguliere bouwvergunning: M. Brouwer, G.H.C.F. Siebrandsstraat 25 te Meteren, oprichten woning (12 mei 2005);
5. Reguliere bouwvergunning: A.L. van Kuijl, Bulkstraat 26 te Tricht, vergroten woning (12 mei 2005);

6. Reguliere bouwvergunning: J. Zuurmond, Sterappel 5 te Geldermalsen, vergroten woning (17 mei 2005);
7. Melding sloopvoornemen: A. Tigchelaar, Haagdoornstraat 2 te Geldermalsen, verwijderen asbesthoudende onderlaag vloerzeil en asbesthoudend vloerzeil (18 mei 2005);

8. Reguliere bouwvergunning: M. Zeijlmans van Emmichoven, Prins Johan Frisoplaats 4 te Tricht, oprichten schuur (13 mei 2005);
9. Reguliere bouwvergunning: De Deugd & Terpstra, bij Rijnstraat 30 te Geldermalsen, oprichten kantoorruimte (12 mei 2005);
10. Reguliere sloopvergunning: Th.F. van den Hurk, Middenstraat 14 te Rumpt, slopen hooiopslag (18 mei 2005);

11. Reguliere sloopvergunning: Th.F. van den Hurk, Middenstraat 14 te Rumpt, slopen veestalling (18 mei 2005);

12. Reguliere bouwvergunning eerste fase: Politie Gelderland Zuid, van Dam van Isseltweg 10 te Geldermalsen, plaatsen dakopbouw politiebureau (17 mei 2005);

13. Lichte bouwvergunning: L. Donker, Schoutenstraat 4 te Enspijk, oprichten garage/berging (19 mei 2005);

14. Reguliere bouwvergunning: J.J.A. Lugtigheid, t Oosteneind 1b te Deil, vergroten woning (19 mei 2005);

15. Reguliere sloopvergunning: Vermijzer Vastgoed BV, Rijnstraat 30-34 te Geldermalsen, slopen woning met kantoor (19 mei 2005);
16. Lichte bouwvergunning: P.A. van Maarseveen, Poppelenburgerstraat
17 te Geldermalsen, geheel vernieuwen schuur (10 mei 2005).

Inzage termijn
Twee weken, met ingang van de dag volgend op de datum van publicatie.

Toelichting
Deze publicatie heeft slechts een informerend karakter, mogelijkheden voor het indienen van bezwaar zijn nu nog niet aanwezig, maar zullen te zijner tijd bekend worden gemaakt in de rubriek wie mag bouwen.

Info: vakbalie Bouwen & Wonen, tel. (0345) 586686 Publicatie: 26 mei 2005

Openbare raadsvergadering

Datum: dinsdag 31 mei 2005
Tijd: 20.00 uur
Plaats: gemeentehuis Geldermalsen
Agenda:

1. Opening

2. Burgerspreekrecht

3. Vaststelling raadsagenda

4. Notulen 26 april 2005

5. Ingekomen stukken en mededelingen

6. Aanbeveling herbenoeming van de burgemeester, dhr. mr. S.W. van Schaijck

7. Benoeming wethouder

8. Benoeming van dhr. C.C.R. Thole tot lid van de commissie Samenleving

9. Wijziging Regeling Regio Rivierenland in verband met beëindiging taken Regionaal Indicatie Orgaan

10. Voorbereidingsbesluit ten behoeve van een vrijstellingsprocedure inzake uitbreiding bij manage Hartenhoeve, Hooiweg 5, te Deil
11. Idem inzake de vestiging van een sierheesterteeltbedrijf aan de Provincialeweg Oost te Deil

12. Representativiteitsverklaring ten behoeve van de programmaraad van de Stichting Regio Omroep Betuwe

13. Vaststelling van de maandelijkse begrotingswijziging
14. Bestuurlijke krachtenbundeling en verzelfstandiging openbaar primair onderwijs Geldermalsen/Neerijnen

15. Dossier ex-wethouder J.J.M. Rietbergen

16. Rondvraag

Degenen die van het burgerspreekrecht gebruik wensen te maken, wordt verzocht dit vooraf kenbaar te maken bij de raadsgriffier, dhr. M. Vermeulen (tel. 0345-586622) of het Bestuurssecretariaat (tel. 0345-586606).

De openbare vergaderstukken liggen tijdens openstellingstijden ter inzage in het gemeentehuis. Vooraf svp even melden bij de Werkeenheid Communicatie.

Collecte Prins Bernhard Cultuurfonds (Anjerfonds)

Van 29 mei t/m 4 juni 2005 collecteert het Prins Bernhard Cultuurfonds (Anjerfonds) binnen de gemeente Geldermalsen. Kijk voor meer informatie op www.cultuurfonds.nl/ .