Nederlandse Vereniging van journalisten

News Photo brengt permanente
expositie nieuwsfoto's
(25 mei 2005)

Een permanente expositie van nieuwsfoto's, die afhankelijk van de actualiteit elke twee à drie weken van onderwerp wisselt. Met dagelijks nieuwsfoto's uit de hele wereld - gedownload en geprint op groot formaat?!

Dat is News Photo, gevestigd aan de Prins Hendrikkade 33 (tegenover CS) te Amsterdam.
Naast een permanente expositie van nieuwsfoto's is er een winkel en een leestafel ingericht. In de winkel worden actuele nieuwsforto's op verschillende formaten verkocht en daarbij vergeet News Photo een vergoeding aan de fotograaf niet.
Aan de leestafel zijn kranten te vinden en een kopje kofie staat binnen handbereik. Zelf meegenomen broodjes vormen geen probleem. News Photo heeft een eigen Web Cinema waar internetfilmpjes te zien zijn, die meestal buiten het reguliere circuit worden aangeboden. De filmpjes hebben altijd met nieuws te maken of verwijzen naar de News Photo-expositie van dat moment.

News Photo gaat zondag 29 mei om 16.00 uur feestelijk open en is daarna elke dag van 10.00 - 18.00 uur voor publiek open. De toegang is Euro 5,00. Een jaarlidmaatschap is mogelijk voor Euro 25,00. Meer info Fiona Rempt, telefoon 020 - 3308400 of www.newsphoto.nl.