Gemeente Kerkrade
---

26.05.05: Opening skatepark en trapveld gebied Prickbos

De kinderen vliegen uit de startblokken na het fluitsein van wethouder Hans Bosch Op woensdag 25 mei heeft de opening plaatsgevonden van het skatepark en het trapveldje bij het gebied Prickbos. De opening werd gedaan door wethouder Hans Bosch van Jongerenbeleid. Zowel het skatepark als het trapveld maakt deel uit van het gebied Prickbos dat in 2004 al in gebruik werd genomen en dat bestaat uit het buurtpark Prickbos en het jongerencentrum D'r Prick. Tot de komst van een skatepark en trapveld is door de gemeente besloten in overleg met buurtbewoners en het jongerencentrum.

Herinrichting gebied Prickbos Na het vertrek van voetbalvereniging KVC Oranje uit de accommodatie aan de Pricksteenweg in 2001, werd door de gemeente een start gemaakt met de planontwikkeling van de herinrichting van het gebied "Prickbos".

In overleg met betrokken bewoners en organisaties werd besloten het groene karakter van dit gebied te behouden en op te waarderen. Door de aanleg van een buurtpark in combinatie met de realisatie van een jongerencentrum, werd op creatieve wijze invulling gegeven aan de herinrichting van "Prickbos".

Skatepark en trapveld
Medio vorig jaar is de verbouwing van het jongerencentrum afgerond. De inrichting van het voorterrein behorende bij dit jongerencentrum zou in een later stadium worden ingevuld. Na overleg met het jongerencentrum is op het voorterrein een skatevoorziening gerealiseerd. Op het daarnaast gelegen trapveld werden twee doelen geplaatst, zodat dit terreintje optimaler benut kan worden.