Gemeente Apeldoorn

Gemeente steunt energiebesparingsactie Nuon

Energiekeuring van woningen leidt tot hogere besparing

Voor huiseigenaren waarvan de woning nog niet helemaal geïsoleerd is start Nuon in samenwerking met Planbuilding en gemeente Apeldoorn de actie; "Uw EPA is geld waard". Woningeigenaren in Apeldoorn ontvangen van Nuon een aanbod voor het laten opstellen van een Energie Prestatie Advies (EPA). Op basis van het advies ontvangen de woningeigenaren korting op de kosten van vloer-, dak- en spouwmuurisolatie. De EPA-actie loopt tot 31 juli 2005.

Inzicht
Een EPA geeft woningeigenaren inzicht hoe energiezuinig de woning is en welke mogelijkheden er zijn om energie te besparen. Behalve op isolatie gaat een EPA ook in op de warmwatervoorziening, de cv-installatie en het installeren van zonneboilers en zonnepanelen. Tevens geeft het advies aan hoe het wooncomfort van de woning te verbeteren is, zoals bijvoorbeeld bij optrekkend vocht.

Energiecertificaat
Binnen twee jaar wordt het landelijk verplicht om bij verkoop van een woning een energiecertificaat af te gegeven. Dit naar voorbeeld van voor elektrische apparaten en auto's. De huiseigenaar moet een dergelijk advies dan op laten stellen. De EPA's die nu worden afgegeven zijn 10 jaar geldig als een dergelijk certificaat. Geïnteresseerden die geen brief hebben ontvangen kunnen hierover contact opnemen met Nuon Energie Advies in Zutphen: 0575 - 597313, of kijken op www.planbuilding.nl

De gemeente ondersteunt de actie van Nuon Energie Advies en het Apeldoornse bureau Planbuilding, aangezien deze aansluit bij haar duurzame ambities om het energieverbruik en de uitstoot van CO binnen Apeldoorn te verminderen.

Voor het laatst bijgewerkt op: 26-mei-2005 01:39