Aanhoudingen voor bedrijfsinbraken

's-Hertogenbosch 26-05-2005 - Met de aanhouding van vier mannen in de leeftijd van 23 tot 30 jaar uit 's-Hertogenbosch denken politie en justitie een vijftien- tot twintigtal bedrijfsinbraken te hebben opgelost.

Zondagavond 22 mei werd ingebroken in een bedrijf aan het Zuiderkruis in 's-Hertogenbosch. Bij die inbraak werden computers en beeldschermen gestolen. Door getuigen werd gezien dat een auto met hoge snelheid was weggereden. Deze getuigen gaven een uitgebreide beschrijving van de auto.
Door een rechercheteam van de divisie centrale recherche van de politie Brabant-Noord is een onderzoek ingesteld onder andere naar deze inbraak. Naar aanleiding hiervan konden op maandag 23 mei twee mannen, 23 en 30 jaar uit 's-Hertogenbosch worden aangehouden. In de woningen van deze twee mannen is onder leiding van de rechter-commissaris zoeking gedaan. Daarbij werden de zondagavond gestolen computers en beeldschermen aangetroffen. Verder werden in de woningen spullen aangetroffen afkomstig van verschillende andere bedrijfsinbraken in de politieregio's Brabant-Noord, Midden- en West-Brabant en Gelderland Zuid.

Het onderzoek heeft er verder toe geleid dat, op woensdag 25 mei, een 24 en een 23-jarige man uit 's-Hertogenbosch zijn aangehouden. Ook bij deze twee mannen is onder leiding van de rechter-commissaris zoeking gedaan in de woningen.

Uit het onderzoek is tot op heden gebleken dat het viertal in wisselende samenstelling zich aan minstens vijftien tot twintig bedrijfsinbraken hebben schuldig gemaakt. De politie sluit niet uit dat meer aanhoudingen zullen volgen.