Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda

BREDA, 26 mei 2005

Politie ontmantelt hennepkwekerij

BREDA: De politie heeft donderdag aan de Minervum twee hennepkwekerijen ontmanteld. In een loods trof de politie ruim 1000 planten aan. In een tweede pand werd een professioneel opgezette kwekerij met bijna 500 planten aangetroffen. In beide gevallen was de stroom illegaal afgetapt. Het energiebedrijf doet aangifte van diefstal van stroom. Het stroomverbruik van de professionele kwekerij loopt in de vele duizenden euros. De hennep en kweekapparatuur zijn in opdracht van het openbaar ministerie in beslag genomen. Een bedrijf heeft de kwekerijen samen met de politie op geruimd. De politie stelt een onderzoek in naar de huurders van de panden.

Motorrijder gewond na ongeval

ETTEN-LEUR: Aan de Lokkerdreef is donderdagmorgen bij een aanrijding een 55-jarige inwoner van Made gewond geraakt. De motorrijder, die op weg was in de richting van de Munnikenheiweg, haalde op de Lokkerdreef een medeweggebruiker in die op het punt stond links af te slaan naar een oprit. De Madenaar ging met motor en al onderuit en is met vermoedelijk een sleutelbeenbreuk voor behandeling overgebracht naar een arts.

Politie houdt man aan met openstaand vonnis van 97 dagen

BREDA: De politie heeft aan de Mijkenbroek een 33-jarige man uit Breda aangehouden. Bij controle bleek de man nog een aantal vonnissen open te hebben staan. De Bredanaar is nu voor 97 dagen ingesloten in een politiecel om zijn straf alsnog te ondergaan.

Dief komt binnen via openstaande deur

BREDA: In de nacht van donderdag op vrijdag zijn bij een woning aan de Moeraszegge drie binnendeuren gestolen. De dader heeft gebruik gemaakt van een openstaande achterdeur die op een kier stond en is hierdoor naar binnen kunnen komen. De deuren moesten nog worden geplaatst in deze nieuwe woning.

Ruim 2000 automobilisten gecontroleerd op snelheid

ZEVENBERGEN: Aan de Hazeldonkse Zandweg heeft de politie donderdagmorgen een snelheidscontrole gehouden. Ruim 2050 bestuurders passeerden de radarpost. Van hen reden er 20 te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 116 km/u, terwijl 80 km/u is toegestaan.

Bredanaar bekeurd voor roken joint

BREDA: Een 21-jarige inwoner van Breda is donderdagmorgen in het park aan de Valkenberg door surveillerende agenten bekeurd. De man zat bij de vijver in het openbaar een joint te roken. De Bredanaar kon zich ook nog eens niet legitimeren, zodat hij ook voor dit feit op de bon ging. Naast de boete van 50 euro voor het niet bij hebben van het legitimatiebewijs krijgt hij binnenkort ook nog door het openbaar ministerie mogelijk een straf opgelegd voor het drugsgebruik.

Bredanaar van mobiele telefoon beroofd

BREDA: Een 29-jarige inwoner van Breda is woensdagmiddag beroofd van zijn mobiele telefoon. De man fietste rond 17:30 uur over de Frobelstraat, toen plotseling zijn mobiele telefoon uit zijn hand werd gerukt. De dader bleek een passagier te zijn die achterop een scooter zat. De scooter met bestuurder en passagier ging er na de diefstal vandoor in de richting van de Tuinzigtlaan.

Auteur: Henk Snepvangers