Gemeente Capelle a/d IJssel

Uit de collegevergadering van 20 en 24 mei 2005

Op vrijdag 20 mei en dinsdag 24 mei 2005 heeft het college van burgemeester en wethouders onder andere de volgende besluiten genomen:

Jaarrekening en managementbrief 2004

Het college heeft kennisgenomen van de goedgekeurde accountantsverklaring over 2004 en het rapport van bevindingen. Ook heeft het college de managementbrief vastgesteld, waarin de ambtelijke reactie is opgenomen.

[Procedurevoorstel: agenda commissie Onderzoek van de rekeningen van 1 juni 2005.]

Accountantsverklaring en bevestiging jaarrekening 2004

Het college heeft de jaarrekening 2004 vastgesteld. Nadat de jaarrekening is aangeboden aan de raad, wordt hij ter openbare kennisgeving gebracht.

[Procedurevoorstel: agenda commissie Onderzoek van de rekeningen van 1 juni 2005.]

Bestuurlijk arrangement Antilliaanse jongeren

Het college stemde in met het aangaan van de overeenkomst Bestuurlijk arrangement Antilliaanse risicojongeren 2005-2008 met de Staat der Nederlanden. Het ministerie van Justitie heeft 18 miljoen beschikbaar gesteld om de Antillianengemeenten te helpen om de sociaal en economisch zwakke positie van veel Antilliaanse jongeren aan te pakken. Capelle aan den IJssel ontvangt over de periode 2005-2008 373.084,--. Voorwaarde is dat de gemeente zorgdraagt voor 50% cofinanciering.

Deelbeleidsplan Binnensportaccommodaties

In mei 2004 is de nota Sportinfrastructuur vastgesteld. In deze nota werd gesignaleerd dat sportverenigingen grote behoefte hebben aan extra binnensportaccommodaties. In het deelbeleidsplan Binnensportaccommodaties wordt het huidige aanbod aan binnensportaccommodaties geschetst en wordt een analyse van de knelpunten gemaakt. Ook worden oplossingsrichtingen aangedragen. Het college heeft besloten het deelbeleidsplan vrij te geven voor discussie in de commissie Middelen en Buitenruimte.

Stedelijk Waterplan

Het college heeft onder voorbehoud van de aan de gemeenteraad gevraagde middelen besloten in te stemmen met het opstellen van een Stedelijk Waterplan. Het plan wordt op hoofdlijnen gemaakt. Vervolgens wordt het waterplan per wijk uitgewerkt. De gemeente maakt het Stedelijk Waterplan samen met het hoogheemraadschap van Schieland en Krimpenerwaard. De gemeente heeft de regierol. Wethouders Tineke Keuzenkamp en Jan de Jong worden lid van de nog op te richten stuurgroep.

Verslag vergadering Adviescommissie Verkeer en Vervoer

Het college heeft beslist te besluiten in overeenstemming met het advies van de Adviescommissie Verkeer en Vervoer. Tot deze besluiten horen o.a. de aanleg van een voetgangersvoorziening in de bocht van de weg Mient/Anzere en maatregelen om de fietsoversteek op de Vallei, ter hoogte van de Heuvelweg, te verbeteren.

Evaluatie projecten sociale cohesie

Het college heeft kennisgenomen van de evaluatie van de projecten om de sociale cohesie te verbeteren.

De schriftelijke evaluatie is een aanvulling op de aan de commissie Dienstverlening eerder gegeven

mondelinge evaluatie. Bij de start van het project in maart 2004 is de gemeenteraad deze evaluatie

toegezegd. (Procedurevoorstel: agenda commissie Dienstverlening.)

Subsidieaanvraag Impuls opvoed- en opgroeiondersteuning

Het college heeft besloten subsidie aan te vragen bij het ministerie van VWS in het kader van de Impuls opvoed- en opgroeiondersteuning. De gemeente wil de subsidie gebruiken voor een pedagogisch spreekuur, het aanstellen van een integraal casemanager voor het servicepunt opvoedingsondersteuning, schoolmaatschappelijk werk of jeugdmaatschappelijk werk en lokale intensieve pedagogische thuishulp.

Beantwoording brief over vervuiling speelveld

Het college heeft een brief gekregen van de directeur van basisschool West over de vervuiling van het speelplaats bij zijn school. Jongeren laten hier s avonds veel afval achter. Het college stelt voor de verantwoordelijkheid voor het schoonmaken samen te delen, aangezien het veld ook wordt gebruikt door de scholen.

Jongerenontmoetingsplaats bij Reviusrondeel

Het college stemt in met het realiseren van een jongerenontmoetingsplaats (JOP) aan het Reviusrondeel. Veel jongeren hangen nu in en rond de flats. Het merendeel van de jongeren staat positief tegenover een overdekte ontmoetingsplaats. Stichting Jongerenwerk Capelle gaat met de jongeren afspraken maken over het gebruik van de JOP. De plek wordt betaald door de Van Capellen Stichting. De onderhoudslasten van circa 350,-- worden ten laste gebracht van het jongerenbudget. ( Procedurevoorstel: mededelingenlijst commissie Dienstverlening.)

JOP s-Gravenland/Capelle-West

Het college stemt in met het realiseren van een jongerenontmoetingsplaats (JOP) op het speelveld aan de Sibeliusweg. De aanschaf- en plaatsingskosten van de JOP worden gedekt uit het JOP-budget.

De onderhoudslasten worden ten laste gebracht van het jongerenbudget. Met de jongeren worden afspraken gemaakt over het gebruik van de JOP. Met de politie en Stichting Jongerenwerk Capelle worden afspraken gemaakt over het toezicht op de plek.

Beroepsprocedure Dorpsstraat

Het college heeft kennisgenomen van de uitspraak van de rechtbank van 29 april 2005 over de zaak
Dorpsstraat 189. De rechtbank heeft het verzet van de bewoner tegen de eerdere uitspraak gegrond verklaard.

Conceptbegroting 2006 RHRR

Het college heeft het ontwerpraadsvoorstel en -besluit vastgesteld voor de begroting 2006 van de Regionale Hulpverleningsdienst Rotterdam-Rijnmond (RHRR).

[Procedurevoorstel: agenda commissie Algemene en Bestuurszaken en raad.]

Ontwerpbegroting 2006 Intergemeentelijke Brandweersamenwerking Oost

Het college heeft het ontwerpraadsvoorstel en conceptraadsbesluit vastgesteld voor de begroting 2006 van de Intergemeentelijke Brandweersamenwerking Oost (IBO).

[Procedurevoorstel: agenda commissie Algemene en Bestuurszaken en raad.]

Ontwerp 2^e begrotingswijziging 2005 en Ontwerpbegroting 2006 van DCMR

Het college heeft het ontwerpraadsvoorstel en conceptraadsbesluit vastgesteld voor de 2^e begrotingswijziging 2005 en de begroting 2006 van DCMR Milieudienst Rijnmond.

[Procedurevoorstel: agenda commissie Middelen en Buitenruimte en gemeenteraad.]

Mandaat benoeming afdelingshoofden

Het college heeft besloten de gemeentesecretaris/algemeen directeur het mandaat te verlenen tot de benoeming van afdelingshoofden, met terugwerkende kracht tot 1 januari 2004. Voor de uitvoering van dit mandaat heeft het college de Mandaatregeling van toepassing verklaard.