Gemeente Kampen

Persbericht

Hoogste punt `De poorten van Kampen' in Het Onderdijks bereikt

Kampen, 25 mei 2005

Aanstaande donderdag 26 mei wordt vanaf 15.00 uur door Planoform Vastgoedontwik-keling feestelijk stilgestaan bij het bereiken van het hoogste punt van haar drie deel-projecten `De Stadswal', `De Poorten van Kampen' en `De Citadel' in de Kamper nieuwbouw wijk Het Onderdijks. Wethouder J.T.M. Piederiet, die Het Onderdijks in zijn portefeuille heeft, zal een officiële handeling verrichten.

Op 19 april 2004 werd door Planoform gestart met de bouwwerkzaamheden van de woningen in het deelproject "De Stadswal" en vervolgens op 30 juni met de appartementen van het deelproject "De Poorten van Kampen". Het laatste deelproject "De Citadel" is inmiddels geheel verkocht. Ook daar zal juni 2005 worden gestart met de bouwactiviteiten.

De naam `De Poorten van Kampen' refereert aan oude de stadspoorten van Kampen. In het plan zijn 3 elementen terug te vinden: De IJssel, natuur en de monumentale stad, die samensmelten middels passende architectuur.

Het Onderdijks

In het karakteristieke landelijke IJssellandschap ten zuiden van de stad bouwt de gemeente Kampen een nieuwe woonwijk van 1000 woningen: Het Onderdijks. Invloeden van de oude Hanzestad, maar vooral van het omliggende landschap komen zichtbaar terug in de wijk. Geen wijk zoals zovele anderen, maar een wijk met een eigen karakter, een wijk met woonkwaliteit tot in de lengte van jaren. Het Onderdijks is `een rivierenlandschap in het klein'. Naast de entree en het centrum kent de wijk vier buurten, die binnen de samenhang van de wijk als geheel elk een eigen karakter krijgen. Meer informatie via www.hetonderdijks.nl