Stoom Stichting Nederland


Persbericht 31 maart 2005: SSN Rheine Expres
Per stoomtrein naar Rheine
ROTTERDAM - De Stoom Stichting Nederland (SSN) heeft voor zaterdag 28 mei 2005 een ééndaagse excursie per stoomtrein georganiseerd van Rotterdam naar het Duitse Rheine vv.
In Rheine wordt op die dag stilgestaan bij het feit, dat de stoomlocomotievenserie 01 exact 30 jaar geleden uit de dienst werd genomen.

De SSN start om 07.45 uur in Rotterdam met de locomotieven 01 1075 en 23 023. Eerstgenoemde loc is na een revisie van twee jaar weer inzetbaar. In Salzbergen, waar de spoorlijnen uit het Noordduitse Emden en Nederland samenkomen, volgt een ontmoeting met een stoomtrein uit Emden, getrokken door DB locomotief 01 1100. De locs verwisselen er van trein en rijden door naar Rheine, waar meerdere andere locomotieven onder stoom zullen staan. Aan het eind van de middag keert de SSN trein weer terug naar Rotterdam.

In/uitstapplaatsen onderweg zijn Utrecht en Amersfoort. Voor meer informatie en boekingen: www.stoomstichting.nl.

>>>>> Einde persbericht

Persbericht als MS Word bestand

---

Persbericht 13 maart 2005: SSN Open dag 2005

Stoomtreindag SSN tweede Pinksterdag
De Stoom Stichting Nederland (SSN) houdt op Tweede Pinksterdag 16 mei de jaarlijkse Stoomtreindag op het depot Bosdreef 75 in Rotterdam.

Voor de bezoekers pendelt er die dag een stoomtrein vanaf het Museum Stoom Depot naar de stations Rotterdam Alexander en Gouda. Op beide stations kan men instappen.

Op het depot zelf kunnen bezoekers meerijden op de voetplaat in een stoomlocomotief. Verder zijn er een modelspoorbaan en een spoormarkt, alsmede activiteiten voor kinderen. De entree is 8 voor volwassenen; kinderen tot 14 jaar 4. Dit is inclusief een rit naar Gouda en terug.

Het depot is geopend van 10.00 tot 17.00 uur en per auto bereikbaar via industrieterrein Boezembocht.