Politie Groningen

Persberichten zaterdag 26 mei 2005

provincie Groningen 28-05-2005 -

Groningen: twee aanhoudingen bij vechtpartij
De politie hield vrijdagnacht op de Grote Markt twee mannen, 21 en 23 jaar uit Groningen, aan op verdenking van mishandeling. Op de camerabeelden was te zien dat de 23-jarige man onenigheid kreeg met een 21-jarige plaatsgenoot en hem vuistslagen gaf. De 21-jarige medeverdachte trapte het slachtoffer tegen het hoofd. Beide mannen werden aangehouden en ingesloten. Het slachtoffer is hoofdletsel naar het ziekenhuis gebracht.

Groningen: man (30) met dope
Een 30-jarige verslaafde man werd vrijdagnacht in de Muurstraat aangehouden nadat hij een zakje met 14 bolletjes cocaïne weggooide. Verder bleek de man nog een mes bij zich te dragen. De man is ingesloten voor nader verhoor.

Groningen: caféruzie
In een bar aan het Kajuit raakte een 32-jarige man uit Groningen vrijdagnacht gewond in zijn gezicht nadat hij een glas tegen zich aan had gekregen. De man die verdacht wordt gegooid te hebben met het glas, een 33-jarige man uit Groningen, werd aangehouden. Aan de hand van verklaringen gaat de politie uitzoeken wat er precies gebeurd is. Het slachtoffer werd in het ziekenhuis aan zijn verwondingen behandeld.

Groningen: agressieve man raakt gewond
Een 34-jarige man uit Groningen werd vrijdagavond door de politie aangehouden voor bedreiging en vernieling in de Concordiastraat. De man had ruzie en trapte een ruit van een deur in en raakte daarbij gewond. Hij verkeerde onder invloed. De man is eerst voor behandeling van zijn verwonding naar het ziekenhuis gebracht en daarna ingesloten voor nader verhoor.

Groningen: brommerdief
In de schoolstraat werd vrijdagavond een 15-jarige jongen uit Groningen aangehouden op verdenking van het stelen van een brommer. De politie reageerde op een melding dat twee jongens met een afgesloten bromscooter door de Sint Jansstraat liepen. Toen de politie arriveerde was alleen de 15-jarige nog bij de brommer. Bij het zien van de politie zette hij het op een lopen. Na een korte achtervolging konden de agenten met hulp van oplettende burgers de jongen aanhouden. Hij zit vast voor nader onderzoek.

Haren: hennepplantage
De politie heeft in een kamer van een pand aan de Henricus Muntinglaan in Haren diverse goederen die nodig zijn voor een hennepplantage in beslag genomen. Beide bewoners, een 31-jarige vrouw en een 24-jarige man, werden aangehouden en verhoord. De spullen, teelaarde, hennep, lampen, transformatoren en andere benodigdheden werden ter vernietiging afgevoerd.

Groningen: radarsnelheidscontroles
De politie heeft vrijdag op diverse plaatsen een
radarsnelheidscontrole gehouden.
Winsumerweg: vrijdagmiddag, aantal geregistreerde voertuigen: 1180, aantal overtredingen: 4, hoogst gemeten snelheid: 97 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.
Rijksweg: vrijdagochtend, aantal geregistreerde voertuigen: 1155, aantal overtredingen: 123, hoogst gemeten snelheid: 79 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.