Gemeente Enkhuizen

Week 20: Landelijke Fietsdag

Op zaterdag 28 mei is de 32^ste Landelijke Fietsdag. Vanaf ruim 440 startpunten in Nederland fietsen jaarlijks gemiddeld 200.000 deelnemers mee. De Landelijke Fietsdag wordt georganiseerd door het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) in samenwerking met VVV-kantoren en De Nederlandse Toerfiets Unie (NTFU) en wordt mede mogelijk gemaakt door Zilveren Kruis Achmea, Skoda, Farm Frites, Plus magazine, FietsActief, weekendjeweg.nl en een groot aantal vrijwilligers.

Thema

Ook in 2005 staat de Landelijke Fietsdag in het teken van een thema: Water! Bij het thema water moet u denken aan routes die langs sluizen, pondjes en gemalen, meren, rivieren en de kustlijn gaan. Daarnaast zijn er ook activiteiten langs de routes, zoals waterfietsen of het bezoeken van een (water) museum.

Ook in Enkhuizen en omstreken

Ook vanuit het VVV kantoor Enkhuizen e.o. (Tussen Twee Havens 1)is een route uitgezet, gericht op het thema Water. Via Bovenkarspel fietst u naar Venhuizen. Onderweg komt u dan verschillende keren in aanraking met het Landelijke Fietsdag-thema, bijvoorbeeld met een bezoek aan De Overhaal. Er is een tussenstop bij Het Streekbos, waar IVN hun project Waterbeestjes presenteert.

Gids vol leuke feiten

De fietsroute is te koop voor 3,50 en verkrijgbaar bij VVV Enkhuizen
e.o. op zaterdag 28 mei tussen 9.00 en 13.00 uur. Iedere deelnemer krijgt bij de aanschaf van een route een leuke informatiebrochure. Deze gids vol leuke feiten en tips staat uiteraard ook in het teken van Water.

U kunt de routes ook via internet bestellen:
www.landelijkefietsdag.nl. Hier vindt u ook meer informatie over de Landelijke Fietsdag.

De opbrengst van de verkoop gaat dit jaar opnieuw naar KWF Kankerbestrijding.

Voor meer informatie kunt u terecht bij de VVV Enkhuizen e.o., tel.: (0228) 31 31 64 of mailen naar: vvvenkhuizeneo@hetnet.nl

Datum laatst gewijzigd: 23/05/2005