Gemeente Amstelveen
Amstelveen doet mee aan Dag van het park

De ANWB organiseert dit jaar voor het eerst een Dag van het Park en Amstelveen doet mee! Meer dan 100 parken in ruim 26 steden in Nederland veranderen op zondag 29 mei in levendige plekken voor onder meer rondleidingen, theatervoorstellingen en sportieve prestaties.

Het is de bedoeling dat elk jaar in samenwerking met een groeiend aantal gemeenten een Dag van het Park wordt gehouden in Nederland. Aanleiding voor het initiatief is de constatering dat burgers parken, plantsoenen en speelplekken in hun leefomgeving heel belangrijk vinden. Amstelveen onderschrijft dit belang. De gemeente heeft de Groenraad bereid gevonden de Dag mede te organiseren. Daarnaast hebben verschillende organisaties, zoals bijvoorbeeld de IVN en sportverenigingen, hun medewerking toegezegd. In het Broersepark, het oudste park, zijn de meeste activiteiten.

Amstelveen doet in 2005 mee aan de verkiezing van groenste gemeente van Nederland. Deelname aan de Dag van het Park is één van de activiteiten die plaatsvinden in het kader van het themajaar groen. Er vinden dit jaar meer initiatieven plaats op het gebied van Amstelveen Groen.

Noteer de datum vast in uw agenda!

Amstelveen, 17 maart 2005

Noot voor de redactie,