Ingezonden persbericht


HIGH TEA & TALK in Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

Elke laatste zondag van de maand: talk, tea & performance

Op 29 mei start het Centrum Beeldende Kunst Rotterdam met een maandelijkse high tea & talk : elke laatste zondag van de maand wordt thee geserveerd tijdens een middag met discussies en optredens van kunstenaars. Deze talkshows en happenings vinden plaats in de Artotheek. Ze laten zien wat er nieuw is in cultureel Rotterdam in de beeldende kunst maar ook in mode, architectuur en reclame. Artotheekabonnees en andere geïnteresseerden zijn welkom om te zien hoe per keer drie Rotterdamse kunstenaars of initiatieven aan de tand gevoeld worden. Er worden verschillende soorten thee geserveerd in een speciaal ontworpen setting, gemaakt door ontwerpbureau Flop & Uniek. Hierin kunnen bezoekers luisteren naar muziek en even napraten, relaxen of netwerken. Elke laatste zondag van de maand, 15 uur, in de Artotheek op de Nieuwe Binnenweg 75.

Eerste editie: Rotterdam als collectieve stad

29 mei 15 - 17 uur

Drie creatieve initiatieven die momenteel hard aan de weg timmeren zijn Koorts , de Nieuwe Omroep en Wohnzimmer . Talkshowhosts Fleur Kolk en Sis Josip gaan met deze drie organisaties praten en thee drinken om erachter komen waar ze mee bezig zijn. Verder treedt singer songwriter Charlee Dee op (winnaar grote prijs van Nederland 2005).

KOORTS profileert zich als dé manifestatie van kunst en cultuur in Rotterdam. KOORTS is Rotterdamse cultuur van Rotterdamse mensen op Rotterdamse plekken. Langs de rivier, in de wijken en in het centrum wordt muziek, theater en kunst geproduceerd, overgeslagen en afgenomen. Om de overslag van talent te stimuleren, worden er allerlei voorstellingen en culturele gebeurtenissen georganiseerd. http://www.rotterdamheeftkoorts.nl/

Wohnzimmer is het nieuwe initiatief van Martin Roedolf en Locus010 aan de Hoogstraat om jonge mensen samen te brengen en tot actie te bewegen. Ze willen hiermee een spannende mix maken van de huiskamerfeestjes uit Berlijn, boshutnetwerkavonden uit Zweden, 8mm society filmgroepen uit New York eind jaren zestig, golden garden theekransjes in Leeds, en nog veel meer&. www.martinroedolf.nl/wohnzimmer1.html

De nieuwe omroep is eindelijk van de grond. Vanaf september 2005 gaat De Nieuwe Omroep Nútopia programma's uitzenden op radio, televisie en internet. Positieve en oplossingsgerichte programma's over natuur en milieu, mondiale verhoudingen, mensen- en dierenrechten.

www.denieuweomroep.nl

Data: 29 mei, 26 juni, 31 juli, 28 augustus 2005

15 17 uur

entree gratis

Adres: Nieuwe Binnenweg 75, Rotterdam

meer info: www.cbk.rotterdam.nl of 010-4360288