Gemeente Leeuwarden

Prinsentuin Prinsentuin

Prinsentuin

Bron: Gemeente Leeuwarden (10-05-2005) Onderdeel van de Dag van het Park in Leeuwarden is de officiële opening van de geheel heringerichte Prinsentuin. Om 13.00 uur start een muzikaal programma dat aansluit bij de sfeer in het park. Andere activiteiten in dit stadspark zijn dansdemonstraties, workshops, een expositie en rondleidingen.
Heropening Prinsentuin
Onderdeel van de Dag van het Park in Leeuwarden is de officiële opening van de geheel heringerichte Prinsentuin. Om 13.00 uur start een muzikaal programma dat aansluit bij de sfeer in het park. Bij de herinrichting van de Prinsentuin is niet alleen rekening gehouden met de Leeuwarder recreanten, maar ook met de vele boottoeristen die deze prachtige, natuurlijke jachthaven ieder jaar weer weten te vinden. In het park is te zien dat er bij de herinrichting speciaal aandacht is geweest voor het herstellen van de groenstructuur, hoogteverschillen, het verbeteren van de voorzieningen voor de watersport en het vervangen van paden. Een bezoek aan Leeuwarden is niet compleet zonder een wandeling door het stadspark de Prinsentuin!

Excursie
Piet Braam verzorgt een excursie door de onlangs heringerichte Prinsentuin. Indien u geïnteresseerd bent in een rondleiding en de aanvangstijd daarvan, neemt u dan contact op met Piet Braam, telefoonnummer 058 233 86 28.

Muziekfestiviteiten
Stichting Het Podium organiseert in de welbekende koepel in de Prinsentuin verschillende muziekoptredens door de bands Ljoubjr, The Yearlings en Smutfish. U kunt hiervan genieten van 14.00 uur tot 18.00 uur. Voor meer informatie kijkt u op www.st-hetpodium.nl.

Demonstratie en workshop capoeira
Ten tijde van de Spaanse bezetting mochten de Afrikaanse negerslaven in Brazilië geen vechtsporten beoefenen. Onder de mom van `dans' ontstond capoeira; een dodelijke vechtsport met de flair van dans en acrobatiek. Capoeira Grupo Balança geeft in de Prinsentuin demonstraties en workshops capoeira op Braziliaanse muziek die live wordt gespeeld. Hebt u altijd al eens capoeira willen beoefenen? Kom dan om 13.00 uur in de Prinsentuin en doe mee! Surf voor meer informatie over capoeira en Capoeira Grupa Balança naar www.balanca.nl.

Dansdemonstraties en workshops Studio Efdé Studio Efdé is één van de grootste streetdancescholen van Leeuwarden. Op de Dag van het Park zullen zij, waaronder Nederlandse streetdancekampioenen, dansdemonstraties geven. Daarna kan er meegedaan worden aan één van de workshops om het zelf ook te leren! De middag wordt ingedeeld in twee blokken: van 13.00 uur tot 14.00 uur het Peuter- en kinderblok voor kinderen t/m 12 jaar (op o.a. K3-muziek!) en van 14.00 uur tot 15.00 uur het Jeugdblok voor kinderen vanaf 12 jaar.

Expositie De Orangerie 1696
In de Koperen Tuin kunt u de expositie bewonderen van de voorwerpen die tijdens opgravingen bij de Orangerie zijn gevonden.