Ingezonden persbericht


Programma van JUNI van Kultuurhuis Bosch Arnhem.

JUNI PROGRAMMA KULTUURHUIS BOSCH

zondag 29 mei (t/ m 30 juni)
WT/ EXPO: Renneke van der Linden
dagelijks vanaf 14:00 entree: gratis

Renneke van der Linden (HKA 1992, AKI 1994) wordt in haar werk veelal geïnspireerd door de reizen die ze maakt. In 2003 reisde ze af naar Kenia en vijf van de schilderijen die hier hangen, zijn daar het resultaat van. Ze ziet mensen, dieren en gebouwen in het voorbijlopen. Soms springen ze er op de een of andere manier uit en maakt ze er foto's van. Bij het schilderen herinnert ze zich waarom ze haar aandacht trokken. Het vastleggen van gebeurtenissen geeft een soort extra betekenis, waardoor de herinnering eraan gekoesterd kan worden, in de hoop dat wat bestaat niet vergaat.

donderdag 2 juni (dance/ alternatieve muziekmix)
Urban Bosch Squad
DJ Doc & DJ Sterre
open: 21:00 entree: gratis

donderdag 2 juni (film/ misdaad/drama)
Film
aanvang: 20:30 entree: gratis

vrijdag 3 juni (concert/ elektropunkgaragerock )
Subbacultcha! met 3-1 + Malle Pietje en de Bimbo's + ET Explore Me - een Shaking Heaven-avond DJs Spa & Ewie
open: 21:00 aanvang: 21:30 entree: ¤ 5,-

Subbacultcha! gaat vanuit het Amsterdamse Paradiso op tour met de kersverse sampler die op RaRa- records is verschenen. Drie van de deelnemende bands kun je zien aantreden. 3-1 brengt elektro. Ze braken Bosch, bijna letterlijk, af bij de opening; reden genoeg om ze nog een keer neer te zetten. Malle Pietje en de Bimbo's brengt hilarische legendarische punkrock met Nederlandse teksten. Je kunt vanavond zelf zien dat muziek beroerd en vermakelijk tegelijk kan zijn. Een optreden waar zeker over gesproken gaat worden. Dan is er ook nog ET Explore Me met z'n garagerock, waarbij een vet orgelgeluid uit de speakers knalt. Mocht je na afloop nog energie hebben: er is nog een bruisende danshappening waar de beentjes van de vloer kunnen. En last but not least: tijdens deze avond zullen onder het publiek 25 samplers van de cd van dit label worden verloot, dus met een beetje geluk ga je met een frisse nieuwe cd naar huis.

Shaking: www.shaking.nl
Subbacultcha!: http://www.subbacultcha.nl RaRa Records: http://www.rara-records.com 3-1: http://www.310k.nl
Malle Pietje en de Bimbo's: www.bimbohardrock.com ET Explore Me: www.etexploreme.com

zaterdag 4 juni (dance/ breakbeats)
Blastoff
DJ Discodick & DJ Mieze
open: 22:00 entree: maandkaart

Discodick en Mieze draaien al sinds jaar en dag hun platen op de eerste zaterdag van de maand in Kultuurhuis Bosch. Blastoff is een dansavond die wars is van hitlijsten en die niet aan seventies-disco doet! De DJs voeren je langs de afvoerputjes in de dansvloer, de underground van de hedendaagse dansmuziek in, met af en toe een kijkje in de mainstream. Een weg die de danser voert langs breakbeats, hiphop, triphop, jungle, blunted beats, elektro, elektroclash, freestyle dope, chemical beats en nog veel meer. De enige opdracht: dansen! Op deze dansmuziek voor den modernen mensch is het moeilijk stilstaan.

zaterdag 4 juni (dance/ global sounds)
Globalpit
DJs San Pedron & Gill
open: 22:00 entree: gratis

In een gezellig Watertejater worden sfeervolle etnische muziek, beeldmateriaal en ander lekkers geserveerd. Relaxte sfeer gegarandeerd.

zondag 5 juni (poëziemiddag)
Dichter bij Bosch
aanvang: 15.00 entree: gratis

Grappig, serieus en met een muzikaal randje; een ontspannen middag om uit eigen (poëzie)werk voor te dragen. Maar ook om te luisteren naar, en te genieten van andermans werk. (Meld je tijdig aan als je wilt voordragen)

donderdag 9 juni (dance/ dub reggae)
Jahwarriors Night
DJs W-one & 2-inch
open: 21:00 entree: ¤ 1,-

Deze avond is speciaal voor alle dubreggae-liefhebbers onder ons en natuurlijk ook voor de mensen die eens kennis willen maken met dubmuziek.

donderdag 9 juni (film/ drama)
Film
aanvang: 20:30 entree: gratis

vrijdag 10 juni (concert/ ska)
De Hardheid + Dandimite and the Fanatics
DJ Moped Psycho
open: 21:00 aanvang: 21:30 entree: ¤ 5,-

De Amsterdamse skaband De Hardheid staat garant voor een roerige live performance en weet hoe je een feestje moet bouwen. Ze zingen in het Nederlands over zin en onzin, over het weer, over kabouters, over kutmuziek, over drank en over klootzakken. Geen enkel publiek is ongevoelig voor het aanstekelijke enthousiasme van de negen strak in het pak gestoken muzikanten. Het skankt, groovet, pompt, zuigt, beukt en knalt. Een Hardheid-optreden draait meestal uit op een turbulente party met een skankende zaal. Dus, absoluut wreed voor je! Dandimite and the Fanatics bestaat sinds 2000 en is de laatste vijf jaar uitgegroeid tot een negenkoppige formatie. Met hun fanatieke houding en enthousiaste podiumpresentatie staan ze garant voor een vette avond muziek. Ben jij klaar voor ska? Dandimite and the Fanatics in ieder geval wel!

www.hardheid.com
www.dandimiteandthefanatics.tk

zaterdag 11 juni (theatersport/ try-out)
Kunst en Vliegwerk speelt 'De Vloer Op'
aanvang: 20:30 entree: gratis

"Schat, ga je mee?" - "Natuurlijk... als jij dat wilt." Binnen relaties komen korte dialogen voor die meer zeggen dan 1000 plaatjes. Kunst en Vliegwerk, de theatersportvereniging van Arnhem, gaat scènes improviseren waarbij verborgen motieven, onderliggende angsten en tenenkrommende manipulatie de motor van het spel vormen. Het publiek en de acteurs krijgen vlak voor de scène te horen wat er gaat worden gespeeld. Welke relatie hebben ze, wat is er gebeurd, wat zijn hun motieven? Een avond vol frustratie, haat en liefde waarbij het publiek kan meeleven.

www.tsvkunstenvliegwerk.nl

zaterdag 11 juni (dance/ alternatief)
Swing.alt
DJ CJ & DJ Hush
open: 22:00 entree: maandkaart

Swing.alt staat voor alternatieve dansmuziek in allerlei vormen en maten. Dansbare popmuziek, beats, folk, drum 'n bass, disco, latinbeats: het kan allemaal voorbijkomen op deze avond. DJ CJ & DJ Hush gaan elke kant op die zij willen. Swingende sferen gegarandeerd!

donderdag 16 juni (dance/ alternatieve muziekmix)
Urban Bosch Squad: Drum 'n Bosch
DJs PakaandieB & Doc
open: 21:00 entree: gratis

donderdag 16 juni (film/ drama/thriller)
Film
aanvang: 20:30 entree: gratis

vrijdag 17 juni (concert / singersongrinder - noiseblues) Belch + Uw Hond - een Shaking Hell-avond
DJs Bootleg & Martini
open: 21:00 aanvang 21:30 entree: ¤ 5,-

Hasil Atkins die Slayer ontmoet terwijl Lemmy de koffie serveert. Heeft u 'm? Ernèms eigen eenmanssensatie Belch staat vanavond in Bosch met al zijn toeters, bellen en alter ego's. Belch is een muzikale ervaring die je oren en ogen ondergaan moeten hebben. Door zijn tomeloze energie en vernieuwingsdrang is geen een concert hetzelfde. Wat Belch vanavond precies gaat doen blijft een verrassing... Komen zijn plantaardige vriendjes mee? Komt dat zien! Het driekoppige Uw Hond heeft vorig jaar april een verpletterende indruk achtergelaten bij Bosch en het publiek. Het nieuwe album 'God's Bathroom' gaf daarbij genoeg stof en aanleiding om ze snel weer te vragen. Uw Hond maakt lekkere, geschifte, experimentele noiseblues. Ben je niet vies van bands als de Birthday Party en Captain Beefheart dan is Uw Hond zeker iets om te besnuffelen.

www.belch.nl
www.uwhond.com

zaterdag 18 juni (theater)
Theatergroep DRIFT speelt 'Reservoir Dogs'
aanvang: 20:30 entree: ¤ 5,-

De Arnhemse theatergroep Drift voert vanavond de theaterproductie van Quentin Tarantino's meesterwerk 'Reservoir Dogs' op, en zoals bij elke theateruitvoering van een befaamd boek of script zal Drift dit filmverhaal op geheel eigen(zinnige) wijze uitvoeren. Zo bestaat Drift niet alleen uit mannen en zullen Mr. Pink, Mr. Blonde, Mr. Brown, Eddie en big boss Joe door vrouwelijke spelers worden neergezet. Na de voorstelling vindt een Reservoir Dogs Party plaats met songs uit Tarantino's meesterwerk en daarnaast andere, hoofdzakelijk jaren '70 muziek.

www.theatergroepdrift.nl

zaterdag 18 juni (dance/ vette funk)
Pure Delight
DJs Demian & Syte
open: 22:30 entree: maandkaart

Deze black-music-cocktail presenteert de innovaties van de zwarte muziek in de jaren zeventig, van de beste soul & funk tot het eerste begin van de disco. Deze periode in de muziekgeschiedenis blijft mensen inspireren en heeft een hele nieuwe generatie artiesten een onuitputtelijke hoeveelheid samples en beats geschonken. Kom naar Pure Delight en ervaar de beste muziek uit het getto op de dansvloer... Gepresenteerd door DJs Demian & Syte, bekend van de Four Funky Corners (De Verdieping) en Boogie Nights (De Goudvishal).

zaterdag 18 juni (dance/ ethnic lounge)
The Globalpit
DJs El Cool & El Disco
open: 22:00 entree: gratis

In een gezellig Watertejater worden plaatjes geplugd om een Couch-trip van te krijgen...

zondag 19 juni (spelletjes)
Bordpelletjesmiddag i.s.m. Spelkwartier
open: 14:30 entree gratis

Voor alle mensen die uitgekeken zijn op Ganzenbord, Monopoly en Mens Erger Je Niet. Het spelkwartier stelt een aantal bordspellen beschikbaar om nieuwe 'onbekende' spellen uit te proberen. Wij zorgen voor iemand die een en ander goed en snel uitlegt, en het spel kan beginnen!

dinsdag 21 juni (thema-avond/ filosofisch café)
Filosofisch Café
aanvang: 19:30 entree: ¤ 3,-

Het Filosofisch Café Arnhem wordt georganiseerd door het wijsgerig platform 'Wijzer in het Oosten' en bespreekt maatschappelijk relevante thema's. Je hoeft geen filosofische achtergrond te hebben om te kunnen meedoen, maar wel bereidheid tot luisteren, vragen en meedenken. Vooraf aanmelden is niet nodig.

donderdag 23 juni (film/ misdaad/drama)
Film
aanvang: 20:30 entree: gratis

donderdag 23 juni (concert/ jamsessie)
Boschsessie
open: 21:00 aanvang: 21:30 entree: gratis

Elke vierde donderdag van de maand: jamsessie! Een zo breed mogelijke sessie waar plaats is voor percussionisten, blazers, drummers, gitaristen, bassisten en zangers in elke discipline. Kom dus gerust binnen en laat van je horen op het sessiepodium.

zaterdag 25 juni (filmfestival)
Woeste Weduwe Filmfestival
aanvang: 18:00 entree: ¤ 3,-

Stichting Woeste Weduwe organiseert in samenwerking met Kultuurhuis Bosch het Woeste Weduwe Film Festival. Wil jij je filmische creatie tonen aan een groter publiek, dan nodigen we je graag uit deel te nemen aan het Woeste Weduwe Film Festival. Het festival biedt ruimte aan amateur filmmakers en semi-professionele filmmakers om korte films voor een breder publiek toegankelijk te maken. Laagdrempeligheid vormt een uitgangspunt. Woeste weduwe biedt in het bijzonder deze beeldkunstenaars het podium waar ze recht op hebben en is van mening dat humor hoogtij mag vieren. Het festival is breed van opzet, korte speelfilms, animaties, experimentele films , fictieve reclame, sketches, documentaires, videoclips, een enorme diversiteit aan genre's zullen voorbij komen. De speelduur is maximaal 20 minuten. Echter voor meesterwerken maken wij een uitzondering! Filmmakers kunnen zich inschrijven tot 15 mei 2005 via www.woesteweduwe.nl/wwff of voor wat betreft deelname jaap@woesteweduwe.nl

zaterdag 25 juni (dance/ elektroclash-indie)
PopScene
DJ Curly Rob en DJ Hermanovitsj
open: 22:00 entree: maandkaart

PopScene's Nicole heeft twee bekende DJs uit Leiden gepaaid om vanavond te komen draaien. Zij zijn met regelmaat te horen in Catena te Leideneigen en ook zij zullen je een dansbare mix van Britse indie, sleazy elektro en art-garagerock voorschotelen in Kultuurhuis Bosch. Dus het credo blijft: hey hey, come out tonight and do the PopScene!

http://www.popscene.nl

woensdag 29 juni

donderdag 30 juni (dance/ alternatieve muziekmix)
Urban Bosch Squad: Summerbreaks
DJs Count & Mieze
open: 21:00 entree: gratis

Summerbreaks en ander vrolijks om de zomer mee in te gaan.

donderdag 30 juni (film/ cult/comedy)
Film
aanvang: 20:30 entree: gratis

vrijdag 1 juli (concert/ rock)
Silence is Sexy + The Heights - een Shaking Heaven-avond DJs A Shaking Timewarp
open: 21:00 aanvang: 21:30 entree: ¤ 5,-

Op de laatste Shaking-avond voor de zomer hebben we twee veelbelovende bands geboekt. Silence is Sexy stond vorig jaar in de voorronde van Ernem Zweet reeds op ons podium. De finale moesten ze wegens blessureleed aan zich voorbij laten gaan. Ze brengen zogeheten nu wave met rock- en noise-invloeden. Inmiddels is er een e.p. en lijken ze geen prijs meer nodig te hebben om succesvol te worden. The Heights brengt alternatieve gitaarpopliedjes van het betere soort. Voor de release van de debuutplaat worden er in de wandelgangen grotere labels genoemd. Zij moesten een eerder optreden bij ons wegens ziekte afzeggen. Beide bands zijn er dan ook op gebrand dit vanavond recht te zetten. Na afloop draait het A Shaking Timewarp-team een fijne zomerse mix van 60's-, 70's- en 80's-plaatjes.

Shaking: www.shaking.nl
Silence is Sexy: http://www.silenceissexy.nl/ The Heights: http://www.theheights.nl/

VERWACHT IN JULI

Hele maand juli, WT/ EXPO door: Tijmen Brozius
dagelijks vanaf 14:00 entree: gratis

Tijmen presenteert tekeningen, schilderijen, en gedichten. Hij creëert vanuit een bewustzijnsfestijn met wilde omhalen door duisternissigheid en extatika's waar hij, zonder besef van wat hij nog niet weet, alwetend denkt te zijn, zowaar het niet dat hij eens in de zoveel tijd over een harde waarheid struikelt en extatisch een nieuwe depressie intuimelt. Richtend, stekenend en kleigend donderen er dingen uit zijn handen die soms afgchreiselijk, soms vers en Vlezig, en andersom, wellustelig liefdadig kunnen zijn. Heeft deze tekst geen enkele opheldering gegeven over dit dagverse fenomeen, KOM DAN OOK GEWOON KIJK'N! in de zomer, op je bolle ogen.

vrijdag 29 juli: La Minor
Russische populaire volksmuziek. Cool, jazzy urban folk die omschreven kan worden als 'Odessa beats'. Dit is de meest passende naam voor de manier waarop LA MINOR leeft, creëert en optreedt. Het collectief bestaat uit professionele muzikanten. Van het begin af aan hebben ze het repertoire van streetsongs gespeeld 'just for soul'. Ze schreven alles zelf en uiteindelijk werd hun werk bekender bij een wat groter publiek en kregen ze erkenning van clubs in Moskou en St. Petersburg. In de herfst van 2001 is de cd 'Blatnyak (La chanson Russe populaire)' uitgekomen. Deze werd erg goed ontvangen. Sommigen spreken van het beste album in dit genre van de laatste jaren. LA MINOR zijn: Slava Shalygin - zang, Sergey Pavlov - gitaar, Egor Komarov - saxofoon, zang, Sanja Ezhov - bayan (Russisch accordeon ), zang, Max Temnov - contrabas, zang, Peter Ketlinsky - drums. http://www.la-minor.narod.ru/


---

Met vriendelijke groet, Gilbert.

Publiciteit
Kultuurhuis Bosch
Apeldoornsestraat 4
6828 AB Arnhem
T| 026-3518436
E| info@kultuurhuisbosch.nl
W| www.kultuurhuisbosch.nl

Voor vragen of opmerkingen kunt U altijd bellen op 026 3518436 of mailen naar info@kultuurhuisbosch.nl _________________________