Ingezonden persbericht


Slotdag Week van de Zee met 80 muzikanten in de duinen

Week van Zee (21 t/m 29 mei 2005)

Activiteit: Muzikale voorstelling C'est oú la mer?

Datum: 29 mei 2005

Tijden: 14.30 uur, 16.00 uur, 18.00 uur (steeds drie kwartier)

Locatie: Duinreep in verlengde van de Paulus Loot Boulevard, Zandvoort

Organisatie: La Vie Sur Terre, onder leiding van Merlijn Twaalfhoven

Deelnemers: o.a. Fanfare Flora uit Aalsmeer, Fanfare de Eendracht uit Den Ilp, Harmonieorkest Vleuten uit Vleuten, slagwerkers o.l.v. Marijn Korffde Gidts en het Amsterdam

ZANDVOORT - De slotdag van Week van de Zee, zondag 29 mei, wordt feestelijk afgesloten met een muzikale klanksculptuur in de duinen van Zandvoort. Deze voorstelling, C'est ou la Mer?, is een innovatief muziekstuk waarbij ruim tachtig muzikanten (slagwerkers, koperblazers, fluitisten) verspreid door de duinen een golvende klanksculptuur ten gehore brengen. Het ruisen van de zee en het gieren van de wind vormen een wezenlijk onderdeel van de compositie. Het publiek loopt een route vanaf de parkeerplaats tot aan zee en heeft op iedere plek een andere ervaring van dit ruimtelijk muziekstuk.

Componist Merlijn Twaalfhoven (1976) laat de grenzen tussen kunst en werkelijkheid verdwijnen. Hij roept ongebruikelijke locaties tot leven en dompelt zijn publiek onder in een totaalervaring aan klank, geur, beeld, eten en drinken. Andere projecten van Merlijn Twaalfhoven waren o.a. de opening met 500 blazers van het Lowlands Festival en de Uitmarkt 2004 en 'La Nuit d'Europe', het culturele programma ter afsluiting van het EU-voorzitterschap van Nederland.

De gemeente Zandvoort is dit jaar actief betrokken geweest bij de Week van de Zee. Daarom heeft de organisatie besloten de slotdag in deze gemeente te laten plaatsvinden. Tijdens de officiële afsluiting van de Week zal de gemeente Zandvoort om haar inzet in het zonnetje gezet worden door de organisatie van Week van de Zee.

Organisatie

De Week van de Zee is een initiatief van Stichting De Noordzee, Kustvereniging EUCC, EcoMare en Stichting Duinbehoud. Partner van de Week van de Zee 2005 is Rijkswaterstaat. Zij willen hiermee bereiken dat Nederlanders de Noordzeekust gaan beschouwen als een van de belangrijkste (natuur-) gebieden met unieke waarden die beschermd moeten worden. Week van de Zee wordt mede mogelijk gemaakt door VSBfonds, Stichting DOEN, provincie Noord-Holland, Fonds 1818, VBKO, Prins Bernhard Cultuurfonds, provincie Zuid-Holland, vereniging Kust en Zee, Hoogheemraadschap van Delfland, kustgemeenten en meer dan 150 deelnemers.

----------
Bijlagen:

Programma Slotdag Week van de Zee-Zandvoort

Week van de Zee Factsheet

Informatie Week van de Zee 2005

Contact:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Joos Versfelt tel 071 5160496 en 06 44650805 en via joos.versfelt@weekvandezee.nl.

Kijk ook op www.weekvandezee.nl

Week van de Zee 2005

Postbus 664, 2300 AR Leiden
tel 071 516 0496
info@weekvandezee.nl