Persberichten zondag 29 mei

's-Hertogenbosch 29-05-2005

WINKELDIEF AANGEHOUDEN

's-Hertogenbosch - Zaterdagmiddag is een 39-jarige man uit Berlicum aangehouden. Hij werd in een winkel aan de Pensmarkt in 's-Hertogenbosch betrapt toen hij een fles drank wegnam. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor is hij heengezonden.

JONGEN AANGEHOUDEN VOOR MISHANDELING

's-Hertogenbosch - In de nacht van zaterdag op zondag is een 20-jarige jongen uit 's-Hertogenbosch aangehouden. Hij wordt ervan verdacht eerder die nacht op de Parade een 16-jarige jongen te hebben geslagen. Tegen de Bosschenaar is proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor is hij heengezonden.

MAN AANGEHOUDEN VOOR HUISELIJK GEWELD

's-Hertogenbosch - Zondagmorgen is een 43-jarige man uit 's-Hertogenbosch aangehouden. De man had zijn 44-jarige echtgenote met een mes bedreigd en buiten gesloten. De man is aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten.

MAN AANGEHOUDEN VOOR VERNIELING

's-Hertogenbosch - Zondagmorgen is een 26-jarige man uit Nieuwerkerk aangehouden. De man had in een woning van een vriend aan de Gageldonk in 's-Hertogenbosch tal van vernielingen gepleegd. Een deur, computer en huisraad werden vernield. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

ONGEVAL EN TE VEEL GEDRONKEN

Boxtel - In de nacht van zaterdag op zondag, werd even na middernacht een ongeval gemeld op de rotonde aan de Schijndelseweg in Boxtel. Een 25-jarige bromfietser uit Boxtel bleek op de rotonde onderuit te zijn gegaan. De man raakte daarbij licht gewond. Ook bleek, dat de man te veel had gedronken om met een bromfiets te mogen rijden. Hiervoor is hij bekeurd. Hij kreeg ook een rijverbod.

DRUGS AANGETROFFEN

Schijndel In de nacht van zaterdag op zondag controleerde de politie op de Rooiseheide in Schijndel een auto. Bij controle bleek dat twee van de inzittenden, een 23-jarige man uit Schijndel en een 19-jarige uit Boxtel drugs bij zich hadden. Ze bleken in het bezit te zijn van cocaïne hennep, XTC en hash. De drugs zijn in beslag genomen en tegen het tweetal is proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor zijn ze zondagochtend heengezonden.

RIJDEN ONDER INVLOED

Vught - In de nacht van zaterdag op zondag, rond 02.45 uur, werd op de Rijksweg N65 onder Vught een 32-jarige man uit Gouda bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel gedronken had. Naast de bekeuring kreeg hij ook een rijverbod van 4 uur.

-----
Boxtel - Dezelfde nacht even voor 03.30 uur, werd op de Clarissenstraat in Boxtel een 31-jarige man uit die plaats bekeurd. Ook hij reed met een auto terwijl hij te veel gedronken had. Naast de bekeuring kreeg hij ook een rijverbod van 4 uur.

MAN AANGEHOUDEN

Haaren - In de nacht van zaterdag op zondag is een 30-jarige man uit Geffen aangehouden. Politiemensen van het politieteam Vught hadden de melding gekregen dat op de Rijksweg N65 onder Haaren een auto stond waar mogelijk iets met de bestuurder niet goed was. Toen de politiemensen bij auto kwamen, troffen ze een afgesloten auto aan en een bestuurder die over het stuur lag. Na kloppen werd de bestuurder wakker en kon een portier worden geopend. Het vermoeden bestond bij de politiemensen dat de man te veel had gedronken. Terwijl een van de politiemensen door het geopende portier in de auto met de man sprak, reed de man plotseling met hoge snelheid weg. De politieman wist zich aan het stuur van de auto vast te grijpen en zijn voeten op de deurdorpel te zetten. De man probeerde intussen de politieman steeds uit de auto te duwen. De politieman slaagde erin zich vast te houden en de contactsleutel uit het slot te halen, waardoor de auto tot stilstand kwam. De man de 30-jarige Geffenaar is aangehouden. In de auto troffen de politiemensen ook nog een 66 pillen, vermoedelijk XTC.

De politieman die door de auto werd meegesleurd liep hierbij enkele kneuzingen op. De man uit Geffen is aangehouden voor poging tot zware mishandeling, overtreding van de Opiumwet en rijden onder invloed. Hij is in verzekering gesteld en voor verder onderzoek ingesloten.

GESTOLEN AUTO UITGEBRAND

Boxtel - Zondagochtend even voor 06.00 uur, werd een brand gemeld op Heult in Boxtel. Aldaar troffen politie en brandweer een Opel Corsa aan die in brand stond. Door de brandweer werd het vuur geblust. De auto bleek eerder deze nacht in Boxtel van Harperhof te zijn gestolen

RIJDEN ONDER INVLOED

Uden - Zaterdagavond, even na 21.30 uur, is op de Pastoor Spieringsstraat in Uden een 53-jarige man uit Veghel bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel gedronken had. Naast de bekeuring kreeg hij ook een rijverbod van 6 uur en werd zijn rijbewijs ingevorderd.

-----
Schaijk - In de nacht van zaterdag op zondag, rond 03.30 uur, werd op de Molenaarstraat in Schaijk een 26-jarige man uit die plaats bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel had gedronken. Naast de bekeuring kreeg hij ook een rijverbod van 5 uur.

JONGEREN AANGEHOUDEN VOOR INBRAAK

Uden - In de nacht van zaterdag op zondag zijn twee 20-jarige jongen uit Uden aangehouden. Even na middernacht werd gemeld dat er werd ingebroken in een winkel aan de Meester van Coothstraat in Uden. Door getuigen was gezien dat twee jongens de ruit van de winkel vernielden en een krat bier wegnamen. Op aanwijzing van getuigen konden de twee jongens worden aangehouden. Het tweetal is voor verder onderzoek ingesloten.

TE VEEL GEDRONKEN OP SPARTA-MET

Ravenstein - Zaterdagmiddag, rond 15.30 uur, is op de Hongerveldstraat in Ravenstein een 58-jarige man uit Oss bekeurd. Hij reed met een sparta-met terwijl hij te veel gedronken had. De man blies meer dan vier keer het maximaal toegestane. Naast de bekeuring kreeg hij ook een rijverbod van 12 uur.

MAN AANGEHOUDEN VOOR BELEDIGING

Oss - Zaterdagavond is een 42-jarige man uit Oss aangehouden. De man kwam uit een horecagelegenheid naar buiten gelopen, terwijl politiemensen op de Hooghuisstraat in Oss bezig waren om een auto te bekeuren die op een invalidenparkeerplaats geparkeerd stond. De man schold de politiemensen uit en beledigde hen. Hierop is de 42-jarige man aangehouden. Aan het bureau bleek, dat de man ook nog een gevangenisstraf van 14 dagen moest ondergaan. Hij werd bekeurd voor de belediging en hij is ingesloten voor het ondergaan van zijn gevangenisstraf.

RIJDEN ONDER INVLOED

Heeswijk Dinther - In de nacht van zaterdag op zondag, even voor 01.30 uur, is op de Meerstraat in Heeswijk Dinther een 37-jarige man uit 's-Hertogenbosch bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel gedronken had. Naast de bekeuring kreeg hij ook een rijverbod van 3 uur.

JONGEREN AANGEHOUDEN

Loosbroek - In de nacht van zaterdag op zondag zijn twee jongeren 20 jaar uit Oss en 19-jaar uit Rosmalen aangehouden. Ze worden ervan verdacht een 19-jarige jongen uit Heeswijk Dinter op de Dorpsstraat in Loosbroek te hebben mishandeld. Wat er precies is gebeurd is nog niet duidelijk. Wel moest het slachtoffer zich in het ziekenhuis laten behandelen aan zijn verwondingen. De twee mannen, van 19 en 20 jaar werden door beveiligingspersoneel van een nabij gelegen horecagelegenheid aangehouden en overgedragen aan de politie. Het tweetal is voor verder onderzoek ingesloten.

MAN MOET NOG BETALEN

Oss - Zondagmorgen werd op de Graafsebaan in Oss een auto gecontroleerd. Bij de controle bleek, dat de bestuurder van de auto, een 55-jasrige man uit Maren Kessel nog voor totaal 654,77 euro aan boetes moest betalen. De man is aangehouden en ingesloten.

HENNEPPLANTEN AANGETROFFEN IN AUTO

Langenboom - In de nacht van zaterdag op zondag werd op de Dorpsstraat in Langenboom een auto gecontroleerd. Bij de controle bleek dat in de auto totaal 52 jonge henneplantjes in twee kratten stonden. De twee inzittende van de auto, 20 en 21 jaar uit Nijmegen en Uden, zijn aangehouden. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt en na verhoor zijn ze heengezonden. De planten zijn in beslag genomen.