Ingezonden persbericht

Jonge Democraten beplakken Oss met posters vóór de Grondwet

De Jonge Democraten, de politieke jongerenorganisatie verbonden aan D66, hebben zondagavond het SP-bolwerk Oss volgehangen met liefst zevenhonderd campagneposters vóór de Europese Grondwet. De jonge D66'ers willen bij de Ossenaren een gevoelige snaar raken door posters op te hangen die sterke gelijkenis vertonen met de posters die de SP normaal gesproken verspreidt. "Ook voor de mensen in Oss is de Grondwet namelijk erg belangrijk. Het sociale beleid heeft eindelijk een goede basis binnen de EU," aldus voorzitter Jan Paternotte van de Jonge Democraten.

De Jonge Democraten hebben de afgelopen twee weken met hun blauw met geel geschilderde caravan de TourNee van Geert Wilders achtervolgd. Die werd gisteren echter afgesloten in Rotterdam. "We zijn de afgelopen weken bezig geweest om de argumenten van rechts te ontkrachten. Vandaag doen we datzelfde met de argumenten van links," legt Paternotte uit.

De Jonge Democraten zijn met 1800 leden de grootste niet-christelijke politieke jongerenorganisatie. Op de website www.grondwetvoor.nl is de campagne voor de Grondwet te volgen en zijn rechtenvrij foto's te downloaden van de campagne. Hier kunt u ook de poster vinden die is opgehangen in Oss.