Gemeente Haarlem


11 mei 2005

137/2005
Gemeente Haarlem, college van burgemeester en wethouders

Persbericht


Reconstructie Kleverparkweg in Delft


Op 30 mei 2005 begint de reconstructie van de Kleverparkweg, de Van Ostadestraat en een gedeeltye van de Schotersingel. Het werk start op het kruispunt Kleverparkweg/Velserstraat en loopt door tot aan de Verspronckweg. Deze weggedeelten zijn tot 1 november dit jaar voor al het verkeer, uitgezonderd voetgangers, afgesloten.

Op het gedeelte van de Kleverparkweg, tussen de Velserstraat en de Verspronkweg, en op een gedeelte van de Schotersingel wordt de riolering vervangen, er komen vrijliggende fietspaden, het asfalt wordt vernieuwd en er wordt aan de Schotersingel een bergbezinkbak onder de grond geplaatst. Een bergbezinkbassin is een ondergrondse betonnen bak waarmee de overstort van het rioolstelsel op het oppervlakte water tot een minimum wordt beperkt. Dit werk wordt gefaseerd door aannemer EVVM bv uitgevoerd en start aan de noordzijde op het kruispunt met de Velserstraat. De werkzaamheden op dit kruispunt duren twee weken en daarna is dit kruispunt weer open. Het werk gaat intussen verder richting Tetterodestraat, vervolgens Jan Steenstraat, Verspronckweg en het eerste stuk van de Schotersingel tot de J. de Braystraat.

De winkels zijn gedurende dit werk zoals normaal geopend en middels plankiers bereikbaar. Via bewegwijzering worden de met de auto komende bezoekers van het winkelcentrum naar tijdelijke parkeerplaatsen geleid.

Verkeer wordt omgeleid via bebording en loopt via de Kleverlaan, Verspronckweg en het Staten Bolwerk. De bussen rijden via de Santpoorterstraat en hebben daar een tijdelijke halte.
De hoofdingang (Velserstraat) en Spoedpost Noord (Maerten van Heemskerkstraat) van het Kennemer Gasthuis de DEO blijven te allen tijde bereikbaar. Ook deze omleiding wordt aangegeven op borden.

Sector Stadsbeheer
Myrna Wiggers
023-511 4902
mwiggers@haarlem.nl


---- --