Deelgemeente Oud-West Amsterdam


Start werkzaamheden Eerste Constantijn Huygensstraat en Van Baerlestraat

Op maandag 30 mei aanstaande beginnen stadsdeel Oud-West en stadsdeel Oud Zuid met de uitvoering van werkzaamheden aan gedeeltes van de Eerste Constantijn Huygensstraat en de Van Baerlestraat. Beide straten krijgen een nieuwe inrichting, met vrijliggende fietspaden en een (deels) vrijliggende trambaan. Daarnaast worden door Dienst Waterbeheer en Riolering (DWR), het GVB, het NUON en het Waterleidingbedrijf Amsterdam onderhoudswerkzaamheden verricht, zoals het vervangen van de riolering, het vervangen van kabels en leidingen voor gas, water en elektra, en het aanleggen van vrijliggende en verhoogde tramrails.

De werkzaamheden worden gefaseerd uitgevoerd. Aan de Eerste Constantijn Huygensstraat wordt gewerkt op het stuk Vondelbrug - Overtoom. Vanaf maandag 30 mei aanstaande tot en met vrijdag 21 oktober 2005 vinden de werkzaamheden plaats aan de rijbaan in de richting Van Baerlestraat. Tussen maandag 24 oktober en vrijdag 21 december wordt gewerkt aan de overkant: de rijbaan richting Overtoom. Aan de Van Baerlestraat wordt gewerkt aan het stuk tussen de De Lairessestraat en de Willemsparkweg. Tussen 30 mei en 26 september vinden de werkzaamheden plaats aan de rijbaan richting Roelof Hartplein. De werkzaamheden aan overzijde van de weg zijn gepland vanaf januari 2006, en worden in juli 2006 afgerond.

Tijdens de werkzaamheden is er geen doorgaand fiets- en autoverkeer mogelijk op de rijbanen waaraan gewerkt wordt. Voor dit verkeer worden omleidingroutes aangegeven via de Stadhouderskade, Hobbemakade en voor fietsers via het Vondelpark - Jacob Obrechtstraat en de Stadhouderskade - Hobbemastraat - Museumplein. Verkeer in tegengestelde richting is wel mogelijk. Woningen en winkels blijven voor voetgangers altijd bereikbaar. De trams blijven tijdens de werkzaamheden gewoon rijden.

Actuele informatie over de werkzaamheden en omleidingroutes is ook te vinden op www.bereikbaar.amsterdam.nl, en www.oudzuid.amsterdam.nl.

Gerelateerde bericht(en):
Oud-West en Oud-Zuid starten werkzaamheden Eerste Constantijn Huygensstraat en Van Baerlestraat