Gemeente Voerendaal


Voerendaal Actueel - Nieuws

Informatiebijeenkomsten verkeersplan brede school


Zoals bekend is het de bedoeling om op de 2 voormalige voetbalvelden aan de Hongerbeekstraat in Voerendaal een brede school te bouwen. In verband hiermee moet de nodige aandacht worden besteed aan de verkeersveiligheid van de brede school. De toekomstige bezoekers moeten veilig op school en weer thuis kunnen komen. Aan de andere kant mag de komst van de brede school niet leiden tot onacceptabele gevolgen in het verkeer voor omwonenden en overige weggebruikers.

Daarom heeft het gemeentebestuur samen met een werkgroep verkeer een plan uitgewerkt voor een veilige school- thuisroute. Dit plan bevat een aantal verkeersmaatregelen. Uiteraard zal daarnaast ook de nodige aandacht moeten worden besteed aan het gedrag van verkeersdeelnemers. De gemeenteraad van Voerendaal zal op 30 mei a.s. een besluit nemen over dit plan.

Vervolgens zullen op 8 en 9 juni a.s. informatiebijeenkomsten inzake dit plan en de verdere gang van worden gehouden.

Deze bijeenkomsten vinden plaats in het Cultureel Centrum De Borenburg in Voerendaal (aanvang 19.30 uur, zaal open 19.00 uur).

Tevens verschijnt een extra infobulletin over het plan. Dit bulletin is te verkrijgen tijdens de informatiebijeenkomsten en vanaf 10 juni a.s. in het gemeentehuis van Voerendaal.

Indien u de informatiebijeenkomsten wilt bezoeken gelieve u dit kenbaar te maken. Dit kan via het emailadres welzijn@voerendaal.nl of door middel van een inschrijfformulier, dat in het gemeentehuis van Voerendaal te verkrijgen is en op de website van de brede school Voerendaal te vinden is. Voorafgaande inschrijving is vanwege organisatorische redenen gewenst.