Politie Drenthe

maandagmorgen

Assen 30-05-2005

Politie houdt doorrijder aan
ZANDPOL Agenten hebben de afgelopen nacht in Nieuw-Amsterdam een 18-jarige man aangehouden in zijn woning. De man had kort daarvoor een aanrijding veroorzaakt waarbij schade aan gemeente-eigendommen (verkeersbord gebroken) was ontstaan. Een getuige waarschuwde de politie, het ingestelde onderzoek leidde naar de woning van de man. Een alcoholtest gaf een waarde aan van ruim 2 promille, het rijbewijs van de man werd ingevorderd. (05-144801)

Agenten houden crossende quadrijder aan
EMMEN Zondagavond troffen agenten op een gazon aan de Geuzingerbrink een crossende quadrijder aan. De bestuurder van de vierwielige bromfiets draaide rondjes op het pas ingezaaide gazon van de Kuil. De 22-jarige bestuurder kreeg een proces-verbaal en zal de aangerichte schade aan de gemeente moeten vergoeden. De Kuil werd zondag feestelijk in gebruik genomen. (05-144765)

Quadrijder zonder helm
HOOGEVEEN De 21-jarige bestuurder van een vierwielige bromfiets kreeg zondagavond een bekeuring omdat hij zonder helm op dat voertuig over de Tichelwerkstraat reed. Voor de bromfietsquads en de zwaardere quads tot een vermogen van 15kw geldt de helmdraagplicht. (05-144785)

Zonder helm, met drank
RODEN - Surveillerende agenten zagen in de afgelopen nacht een bromfietser rijden over de Nieuweweg. De man droeg geen helm en daarom werd hij gecontroleerd. Dat onderzoek wees een alcoholpromillage uit van 1,2. Hij kreeg daarvoor een proces-verbaal, evenals voor het ontbreken van de helm. (05-144820)

Serie auto-inbraken
DALEN In de nacht van zaterdag op zondag werden minstens 10 autos opengebroken die stonden geparkeerd bij een recreatiecentrum aan de Reindersdijk. Ramen werden ingeslagen en portieren opengebroken. De buit bestond veelal uit autoradios, cd-spelers en navigatiesystemen. In één geval werd een dashboard zodanig beschadigd dat de auto niet meer kon rijden en afgesleept moest worden. (05-144683)

Bromfietser kiest voor nat pak
EMMEN Surveillerende agenten zagen zondagavond een bromfietser over het fietspad langs de Dikkewijk rijden. Achterop zat een man die een fiets vasthield, beiden droegen geen helm en dat was reden voor de agenten om hen te controleren. De 18-jarige passagier uit Emmen stapte af maar de bromfietser reed met volle snelheid door. Eén van de agenten reed hem achterna, aanvankelijk over de weg maar daarna richting de zandafgraving. De bromfietser koos er voor om een daar liggende sloot te onderzoeken maar kwam met bromfiets stil te staan in de sloot. Deze eveneens 18-jarige bestuurder uit Emmen kreeg een proces-verbaal voor het niet dragen van de helm en het niet voldoen aan een stopteken. (05-144779)

Bert Peters verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdagmiddag 16.30 uur. Tel. 0592 - 36 12 94.