Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Arnhem - Arnhemmer aangehouden na slaan vriendin
Publicatiedatum: 30-05-2005

Een 21-jarige Arnhemmer is zaterdagmiddag op de Hanzestraat in zijn woonplaats door de politie aangehouden wegens mishandeling. De man wordt ervan verdacht zijn 21-jarige vriendin op straat geslagen te hebben. Buurtbewoners zagen het stel rond twee uur op straat, kennelijk verwikkeld in een ruzie. Daarbij waren ze er ook getuige van dat de Arnhemmer de vrouw sloeg. Gewaarschuwde agenten troffen beiden nog op straat aan. Het slachtoffer bleek licht gewond en verklaarde zojuist te zijn geslagen. De Arnhemmer werd daarop aangehouden en is in verzekering gesteld. De ruzie zou zijn ontstaan na problemen in de relationele sfeer.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - man aangehouden na vernieling bij tankstation
Publicatiedatum: 30-05-2005

De politie heeft in de nacht van zondag op maandag op de Apeldoornseweg in Arnhem een 30-jarige man uit die stad aangehouden op verdenking van vernieling. De caissière riep even na middernacht de hulp van de politie in toen er een man in het tankstation geprobeerd had binnen te komen na sluitingstijd. De Arnhemmer zou kort te voren ook al binnen geweest zijn en had gevraagd naar de toiletten. Omdat die inmiddels al afgesloten waren zou hij in een vuilnisbak in het winkelgedeelte zijn gaan plassen en weigerde de ruimte te verlaten. Met behulp van een beveiligingsmedewerker werd de man alsnog buiten gezet, waarna de deuren van de zaak werden gesloten. De man zou daarop geprobeerd hebben de deuren te forceren, waarbij schade ontstond. Gewaarschuwde agenten troffen de Arnhemmer aan terwijl hij nog bezig was de deuren te forceren. De man is aangehouden in ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Velp - man verdacht van inbraakpoging in auto's
Publicatiedatum: 30-05-2005

Een 32-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is maandagochtend door de Velpse politie aangehouden op verdenking van poging tot inbraak in een auto. Getuigen meldden tegen vijf uur in de ochtend, dat er mogelijk zou worden ingebroken in geparkeerde auto's op de Emmastraat. Toen agenten even later aankwamen troffen zij de 32-jarige in een nabij gelegen steeg aan terwijl hij zich achter andere auto's probeerde te verbergen. De man werd vervolgens aangehouden. Bij een eerste onderzoek bleek nog niet dat er daadwerkelijk was ingebroken. De verdachte man is voor onderzoek ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden