Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM, 30 mei 2005

Courage houdt drie drugstoeristen en drugsverkoper aan

BERGEN OP ZOOM: Zondagmiddag hielden politiemensen van Courage (het speciale team ter bestrijding van drugsoverlast) een tweetal Belgische drugstoeristen aan. De twee, een 22-jarige en een 24-jarige man uit Mechelen, verlieten een pand aan de Auvergnestraat en bleken 15 gram softdrugs te hebben gekocht. Na overleg met het Openbaar Ministerie kregen de twee een boete van 120 euro per persoon opgelegd. Naar aanleiding van de bevindingen heeft de politie enkele uren later een onderzoek in het pand ingesteld. De 27-jarige bewoner, die voldeed aan het signalement dat de drugstoeristen hadden gegeven van de verkoper van de verdovende middelen, werd aangehouden. In het pand werd door de politie nog ruim 50 gram softdrugs aangetroffen, alsmede diverse voorwerpen, die worden gebruikt bij de verkoop van drugs. De verdachte is zondagavond, in afwachting van de beslissingen van het Openbaar Ministerie, voorlopig weer op vrije voeten gesteld.

BERGEN OP ZOOM: Zondagavond hielden politiemensen van Courage aan de Antwerpsestraat een 25-jarige man uit Wuustwezel aan, die kort tevoren 12 gram hennep had gekocht. De man werd, in overleg met het Openbaar Ministerie, een boete van 100 euro overhandigd, die hij betaalde. De drugs werden uiteraard in beslag genomen.

Wateroverlast zet politie op het spoor van hennepkwekerij

BERGEN OP ZOOM: Naar aanleiding van een melding van wateroverlast bij de buren, nam de politie zondagavond poolshoogte in een flatwoning aan het Klaproosplein. In de woning werden twee hennepkwekerijtjes aangetroffen met in totaal 250 planten. De stroom voor de kwekerij werd illegaal afgetapt vanuit de meterkast. Essent heeft de woning hierop afgesloten van stroomtoevoer. De kwekerij werd direct door de politie ontmanteld. De bewoners waren niet thuis, maar zullen door de politie worden uitgenodigd voor een gesprek.

Vernielzuchtige woninginbrekers

BERGEN OP ZOOM: Zondag werd in de loop van de middag of vroege avond ingebroken in een woning aan de Karel Doormanstraat. De dader heeft een raam geforceerd en daarna de stereo-installatie meegenomen. Deze heeft hij vervolgens door een ruit van de schuur gegooid. Uit de schuur werd vervolgens een computer ontvreemd. De politie heeft aangifte van de diefstal opgenomen en de technische recherche verzocht een sporenonderzoek in te stellen.

Fietser op brutale wijze van voertuig beroofd

BERGEN OP ZOOM: Een 40-jarige man uit Bergen op Zoom is zondagmiddag kort na 15.00 uur aan de Balsedreef op brutale wijze van zijn ATB-fiets beroofd. De man reed in de richting van het bos en was net onder het tunneltje bij het ziekenhuis door, toen hij achter zich een bromfiets hoorde. Toen hij bijna boven was, kreeg hij plotseling een duw in de rug, waardoor hij met het voorwiel tegen de stoeprand reed en ten val kwam. Al snel bleek de aanvankelijke gedachte van de fietser dat het per ongeluk was gegaan, niet te kloppen. De passagier van de bromfietser liep op de fiets af, tilde hem op en reed vervolgens hard weg in de richting van het bos. Ook de bromfietser ging er vandoor op zijn felrode voertuig. Beide daders droegen een zwarte integraalhelm zonder vizier. In een tasje, dat aan de fiets bevestigd was, bevond zich tevens de mobiele telefoon van het slachtoffer. Verder was de fiets voorzien van een fietscomputer op het stuur.

Scooterbestuurder gewond na aanrijding

OSSENDRECHT: Een 17-jarige scooterbestuurder heeft maandagmorgen kort voor 6.30 uur zijn arm gebroken, nadat hij in aanrijding was gekomen met een automobilist uit Essen (B). De automobilist reed over het Hageland, komende uit de richting van het Moleneind. Vermoedelijk heeft de scooterbestuurder, die over de Koeleweg reed en de Middelstraat in wilde rijden, niet voldoende rechts gehouden. Op de T-splitsing kwam hij hierdoor voor de automobilist terecht, die een aanrijding niet meer kon voorkomen. Toen de politie arriveerde, was het slachtoffer reeds door zijn moeder naar het ziekenhuis gebracht. Beide voertuigen raakten zwaar beschadigd.

Politie houdt tweede verdachte aan in fraudezaak

SINT WILLEBRORD: In het onderzoek dat politieteam Rucphen, in samenwerking van het Interregionaal Bureau Geld- en Waardeverkeer, heeft ingesteld naar de fraude van een inwoner van Sint Willebrord, is maandag een tweede verdachte aangehouden. Het betreft een 36-jarige inwoner van Almelo. De man is als uitzendkracht in dienst geweest bij een callcenter, dat werd ingehuurd door een Nederlandse bankinstelling. Door cliëntgegevens, die hem vanuit zijn functie ter ore kwamen, te misbruiken heeft hij diverse rekeninghouders gedupeerd. De verdachte is maandag door de politie gehoord en in verzekering gesteld. De politie continueert het onderzoek.

Vrouw licht gewond na aanrijding

ROOSENDAAL: Een 38-jarige automobiliste uit Oud-Gastel heeft maandagmorgen omstreeks 10.45 uur bij een aanrijding haar middenhandsbeentje gebroken. Op de N268 bestuurde een 38-jarige man uit Maastricht zijn auto met caravan. Hij kwam uit de richting Oud-Gastel en wilde op het kruispunt met de Gastelseweg linksaf slaan. Hij zag daarbij echter de automobiliste over het hoofd, die hem op dezelfde weg tegemoet reed. Beide voertuigen raakten beschadigd.

Politie houdt bromfietscontrole

WOUW: Zondagmiddag heeft de politie tijdens een verkeerscontrole diverse bromfietsers gecontroleerd. Drie bestuurders, die hun helmbandje niet vastgezet hadden, werden gewaarschuwd voor de mogelijke gevolgen. Eén bestuurder kreeg een proces verbaal omdat hij geen bromfietscertificaat had en zijn bromfiets bovendien niet was verzekerd.

Auteur: Manon Ostendorf