PERSBERICHT - 2005-05-19

Nieuw reismagazine Columbus start 30 mei a.s.

Op 30 mei a.s. verschijnt het nieuw reismagazine Columbus op de Nederlandse markt. Columbus is een glossy kwartaalblad dat richt zich op reizigers die op zoek zijn naar bestemmingen waar het massa-toerisme nog niet is doorgedrongen.

Het nieuwe reisblad Columbus laat de lezer 'wegdromen' naar de mooiste plekken ter wereld, maar combineert dit met praktische informatie. We willen immers niet alleen over reizen dromen, we willen het ook zelf kunnen meemaken. Columbus is de ideale 'gids' om deze dromen werkelijkheid te maken. In Columbus wordt aandacht besteed aan zowel ver-weg bestemmingen, Europa als citytrips. Het magazine verschijnt in 2005 in juni, september en november, waarna het vanaf 2006 vier keer per jaar zal verschijnen.

Columbus richt zich op jonge mannen en vrouwen van 25 - 45 jaar, boven modaal en stedelijk. Columbus is voor deze doelgroep een inspiratie- en ideenbron voor de periode tussen de verschillende reizen in.

De startoplage is 35.000 ex. De titel zal verspreid worden op ruim 5.000 verkooppunten in Nederland en Belgie.

Columbus is een uitgave van Uitgeverij Columbus in Haarlem. Uitgeverij Columbus is gestart door Matthijs de Groot (ex-Sanoma en introductie Sportweek), de fotografe Louise ten Have en Gery Vink (ex-Sportweek).

Noot voor de redactie,