Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

In totaal 35 bands in de Achterhoek voor maar E 30,00

Huntenpop Festival
doorstaat alle stormen

Sinds de matige publieke opkomst bij Pinkpop dit jaar, is er een hele discussie losgebarsten in Nederland over concerten en festivals. Ze zouden te duur zijn, er zouden er teveel zijn en de planning en coördinatie zou niet goed zijn. Het Huntenpop Festival echter trekt zich van deze discussie niks aan. Met een Achterhoekse nuchterheid wordt op zaterdag 3 september aanstaande een festival gepresenteerd met in totaal zo'n 35 bands, waar de bezoeker maar E 30,00 voor betaalt. Dat Huntenpop een blijvertje is, bewijst het festival met alweer zijn zestiende editie.

Het Huntenpop Festival heeft plaats in een buitengebied in de buurt van Varsselder bij Doetinchem, op zo'n 30 kilometer afstand van Arnhem. Door maar liefst 35 bands op één dag te programmeren op vijf podia, komen alle mogelijke muziekstromingen aan bod en kunnen de liefhebbers kiezen uit diverse stijlen. Van blues tot techno en van dance tot hiphop.

De line-up bestaat uit bands uit zo'n beetje alle landen van West-Europa. Om te beginnen natuurlijk de groepen uit eigen land, waaronder Intwine, de Julian Sas Band, Epica, Grolschbusters, Nemesea en Daniël Lohues & The Louisiana Blues Club. Uit Duitsland komen de bands AK 4711 en In Extremo en uit België komen groepen als Gabriël Rios, Admiral Freebee en Novastar die ook op Pinkpop te zien was. Andere bands zijn Mostly Autumn en Paradise Lost uit Engeland, het Ierse Neck en Roy Paci & Aretuska uit Italië. De komende maand worden de overige namen door de organisatie bekend gemaakt.

Tribute Night

Het Huntenpop Festival op zaterdag 3 september wordt voorafgegaan door een avondje TRIBUTE TO op vrijdag 2 september. Vanaf 20.00 uur kunnen liefhebbers dan al genieten van de Optimaal FM Tribute Night met tributebands van Herman Brood, U2, Golden Earring en Genesis. Bezoekers die het hele weekend willen komen, kunnen overnachten op een camping die naast het festivalterrein wordt ingericht. De kosten daarvan bedragen E 7,50 en voor een vers ontbijtje wordt hetzelfde bedrag gerekend.

Eén van de zes podia op de zaterdag is gereserveerd voor de tien winnaars van de Music Awards Gelderland competitie. Jaarlijks biedt Huntenpop op die manier beginnende bands uit de regio de mogelijkheid ervaring op te doen en in contact te komen met de zogenaamde grotere broeders uit binnen- en buitenland.

Festivalmarkt

Het Huntenpop Festival besteedt dit jaar traditiegetrouw ook veel aandacht aan theater en ander vermaak op het terrein. Daarvoor wordt meer aandacht geschonken aan de aankleding van het terrein en krijgt de jaarlijkse festivalmarkt een betere plaats toebedeeld, namelijk op het middenterrein. Daar komt een combinatie van de bestaande festivalmarkt met een cd- en platenbeurs. Aanmeldingen daarvoor zijn al binnen vanuit Nederland, België en Duitsland. Belangstellenden kunnen zich nog opgeven via de website www.huntenpop.nl (markt).

De voorverkoop voor het Huntenpop Festival is inmiddels begonnen. Kaarten zijn te bestellen via de website www.huntenpop.nl. Voor vrijdagavond 2 september zijn alleen kaarten verkrijgbaar aan de kassa, dus geen voorverkoop.

16DE HUNTENPOP FESTIVAL
Vrijdag 2 en zaterdag 3 September 2005
Festivalterrein: Varsselder (30 km. achter Arnhem) Toegang vrijdag: E 8,-- aan de kassa (geen voorverkoop) Toegang zaterdag: E 30,-- (voorverkoop) en E 35,-- (aan de kassa) WWW.HUNTENPOP.NL


- X -

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht