Ingezonden persbericht

Nieuwe site Vliegtickets.nl biedt compleet vliegtickets aanbod

HAARLEM, 20050530 -- Een nieuwe vliegticketsite is gelanceerd: Vliegtickets.nl. Vanaf vandaag vindt u bij het online uitzoeken en boeken van uw vlucht van en naar wereldwijde bestemmingen een volledig overzicht met wereldwijde luchtvaartmaatschappijen.De site is een initiatief van het Haarlemse Monty's Travel Service. Op de website kunt u niet alleen vliegtickets boeken van de reguliere vliegtuigmaatschappijen, maar ook die van de zogenaamde 'low cost carriers'.


Vliegtickets.nl biedt echter meer. Naast boeken van voordelige vliegtickets kunt u uw huurauto en hotelkamer met een paar simpele muisklikken reserveren. En mocht dat nodig zijn, staat ons uitgebreide en heldere hulpsysteem u bij. Ons systeem werkt grotendeels met e-tickets; een systeem waar de meeste luchtvaartmaatschappijen aan meewerken. Dit e-ticket is een vervanging van het papieren ticket met als groot voordeel dat het niet meer gestolen kan worden of zoekraken. U gaat gewoon naar de aangegeven balie met uw paspoort en kunt meteen inchecken en uw instapkaart ontvangen.

Aan de lancering van het internetadres met de naam Vliegtickets.nl ging een roerige geschiedenis vooraf. In het verleden was deze pakkende domeinnaam namelijk geblokkeerd en kon niemand hem registreren. Volgens de Stichting Domeinregistratie Nederland (SIDN) was de naam te algemeen. Het Internetpubliek zou misleid kunnen worden bij het kopen van vliegtickets. Nadat wij hiertegen een hoger beroep instelden bij het CvB (College van Beroep van SIDN) werd het domein gedeblokkeerd en alsnog toegekend aan de door de IATA erkende reisonderneming Monty's Travel Service te Haarlem. Monty's Travel bestaat al 18 jaar als onafhankelijke reisonderneming en is de laatste jaren succesvol gegroeid door o.a. de vroegtijdige inzet van Internetmogelijkheden. Bij het bedrijf werken momenteel 42 medewerkers.