Pleon


31-05-2005
U.S. Robotics lanceert zeer hoge kwaliteit draadloos internet: MAXg Maximale snelheden en maximaal bereik met MAXg-serie voor thuis of kantoor

AMSTERDAM, dinsdag 31 mei 2005 U.S. Robotics introduceert een nieuwe lijn draadloze productlijn: MAXg. Met 50% meer bereik dan voorheen, kunnen gebruikers straks voor het eerst volledige dekking verwachten in een heel huis of klein kantoor met één enkele MAXg Wireless Router of Access Point.

De MAXg router is bovendien uitgerust met een ingebouwde printserver, waardoor elke USB-printer gemakkelijk in het draadloze netwerk kan worden opgenomen zonder dat een aparte, altijd ingeschakelde pc hoeft te worden gereserveerd als printserver. De speciale U.S. Robotics SureStart wizard garandeert installatiegemak, terwijl ieder netwerk wordt beschermd met een volledig pakket beveiligingsmaatregelen.

MAXg biedt precies wat consumenten en kleine zakelijke gebruikers van een draadloos netwerk verwachten: betrouwbare en volledige dekking in het hele huis of kantoor, een eenvoudige installatie en de snelheid en veiligheid die ze van U.S. Robotics gewend zijn, aldus Ute Kroboth, regiomanager Noord-Europa bij Robotics. We zijn erg gelukkig met de prestatie en de actieradius van MAXg, die wat blijkt uit de eerste testen stelselmatig beter presteren dan concurrerende producten.

Kenmerken van de U.S. Robotics Wireless MAXg producten:


· Maximaal bereik. Onovertroffen ontvangstgevoeligheid en een verhoogd zendvermogen zorgen ervoor dat draadloze gebruikers snelle verbindingen op grotere afstanden van hun access point in stand kunnen houden.

· Maximale snelheid. Bij een snelheid van 125 Mbps worden 802.11g-prestaties geleverd, waardoor draadloze netwerken ook te gebruiken zijn voor applicaties die veel bandbreedte vergen, zoals voor de uitwisseling van digitale fotos, audio- en videobestanden.
· Maximale eenvoud. De U.S. Robotics SureStart wizard zorgt voor naadloze installatie van een MAXg adapter en MAXg router (indien nodig), en laat het instellen van de beveiliging bijna automatisch verlopen.

· Maximale veiligheid. Tot de belangrijkste veiligheidsvoorzieningen behoren Wi-Fi Protected Access 2 (WPAs)/802.11i, WPA, MAC Address Authentication, 802.1x Authentication en 64/128-bit WEP-encryptie. Daarnaast bevat de MAXg Wireless Router een Stateful Packet Inspection firewall en ondersteuning voor VPN passthrough (PPTP, IPSec en L2TP).

Met de MAXg producten kunnen gebruikers thuis of op kantoor een zeer veilige en complete dekking verwachten van 802.11g-apparatuur, zegt Kroboth. Terwijl standaard 802.11g-apparaten binnenshuis een gemiddeld bereik hebben tot 46 meter, kan MAXg dit bereik uitbreiden tot 69 meter en toch snellere draadloze verbindingen in stand houden in de normale thuissituatie of een klein kantoor. Daarmee zijn een heleboel problemen rond zogenaamde hot en cold spots opgelost. Nog een voordeel is dat voor de MAXg producten geen homogene U.S. Robotics netwerkomgeving is vereist. Het verbeterde maximale bereik komt ten goede aan elk willekeurig apparaat dat werkt volgens de 802.11g-norm.

De MAXg technologie kan het bereik uitbreiden dankzij geavanceerde technieken voor digitale signaalverwerking. Daardoor worden de ontvangstmogelijkheden voor digitale transmissie verbeterd en kunnen draadloze netwerkgebruikers snelle verbindingen handhaven tot anderhalf keer zo ver van een access point. De hoogste snelheid blijft dus over langere afstanden gehandhaafd voordat de verbinding terugvalt op lagere snelheden, en bij die lagere snelheden is de dekking groter dan voorheen. De MAXg technologie voldoet aan alle standaards, zodat gebruikers in ieder draadloos netwerken van de voordelen kunnen profiteren, ook als andere apparaten niet zijn gebaseerd op de nieuwe technologie.

Daarnaast worden de 802.11g-prestaties door MAXg verbeterd dankzij efficiëntere draadloze gegevensoverdracht. Op basis van standaardtechnieken wordt een grotere doorvoer gerealiseerd op een enkel draadloos kanaal. Dit maakt een eind aan de interferentie die optreedt bij verbindingen waar ten behoeve van betere prestaties wordt gewerkt met transmissie op meerdere kanalen. Hoewel draadloze netwerken de hoogste snelheden zullen bereiken wanneer ze geheel zijn opgebouwd uit MAXg producten, is de technologie compatibel met alle 802.11b/g-apparatuur; en verbetert deze het gemiddelde prestatieniveau van ieder afzonderlijk draadloos apparaat in het netwerk.

De nieuwe U.S. Robotics Wireless MAXg-producten komen deze zomer op de markt.
Het gehele U.S. Robotics MAXg aanbod bestaat uit de volgende producten:

· MAXg Wireless Router

· MAXg Wireless Access Point

· MAXg Wireless PCI Adapter

· MAXg Wireless PC Card

· MAXg Wireless USB Adapter

· MAXg Wireless ASDL Gateway

· MAXg Wireless Bridge

· MAXg Wireless Range Extender

U.S. ROBOTICS
U.S. Robotics is al dertig jaar wereldleider in internettoegang met de beste en meest innovatieve modems. U.S. Robotics levert netwerkproducten, vast en draadloos, DSL-modems voor breedbandtoegang en analoge modems voor thuis en in kleine kantoren. Het bedrijf werkt samen met belangrijke spelers in de branche en met aanbieders van nieuwe technologie om connectiviteitsoplossingen aan te bieden via een uitgebreid wereldwijd distributienetwerk. U.S. Robotics is als particuliere onderneming gevestigd in Chicago. Meer informatie over het bedrijf en zijn producten kunt u vinden op: http://www.usr.com.

# # #

U.S. Robotics is een geregistreerd handelsmerk van U.S. Robotics Corporation. Alle rechten voorbehouden. Andere gebruikte bedrijfsnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaren. © 2005 U.S. Robotics Corporation

Contact
Pleon
Vries Strookman
020 - 487 4000
vries.strookman@pleon.com

© Een product van Pleon