Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Themaweek Islam & Evangelie op De Betteld

ZELHEM - Van dinsdag 31 mei t/m vrijdag 3 juni staan de bijbelstudies op De Betteld in het teken van Islam & Evangelie. De studies worden verzorgd door Evangelie & Moslims, een organisatie die zich inzet voor getuigenis en dienst onder moslims, en Open Doors, dat zich inzet voor vervolgde christenen wereldwijd. De positie van christenen tegenover moslims dichtbij en ver weg wordt vanuit verschillende gezichtspunten belicht. Doel van de midweek is een beter begrip van de islam te kweken, en een bijbelse visie op omgang met de moslimnaaste te bespreken. Naast lezingen zal er ruimte zijn voor gesprekken en worden er films vertoond. Gasten kunnen hun verblijf boeken in luxe chalets, (sta)caravan of met eigen tent of caravan komen; voor de jongeren zijn er gezellige kamers in De Witte Herberg beschikbaar. Een maaltijdenarrangement is te boeken voor E 67,50. Voor meer informatie, prijzen en boekingen: www.betteld.nl of 0314-627200; per e-mail info@betteld.nl.

Abdelkader Belaïdi van Evangelie & Moslims zal op dinsdag en woensdag de volgende thema's behandelen:
. Wat geloven moslims?

. De Koran naast de Bijbel

. Geschiedenis en geloofsbeleving van de islam
. Omgaan met moslims in Nederland
De nadruk zal liggen op het omgaan met moslims vanuit bijbels perspectief. Respect voor elkaar én een passie voor de waarheid, het motto van Evangelie & Moslims, staan hierbij centraal.

Namens Open Doors zal Ben Hobrink op donderdag een aantal lezingen verzorgen. Open Doors staat bekend om haar inzet voor christenen in landen waar zij wegens hun geloof vervolgd of onderdrukt worden. Tijdens de week zullen er ook een aantal films van Open Doors over christenen in moslimlanden vertoond worden.

De Betteld is een christelijk vakantiepark & conferentiecentrum, dat zich ten doel stelt om haar gasten naast ontspanning een geloofsopbouwend programma te bieden, en zo bij te dragen aan de uitbreiding van Gods Koninkrijk.