NVA


NVA organiseert Studiedag Transportactualiteiten

De Technische Commissie Transport van de Sectie Registermakelaars ter Beurze NVA organiseert op 31 mei 2005 een Studiedag Transportactualiteiten. De studiedag, die open staat voor NVA-leden en niet-NVA-leden, vindt plaats in het WTC te Rotterdam. De Studiedag Transportactualiteiten wordt door de Commissie Transport omschreven als een must voor eenieder die actief is in transportverzekeringen. Dit wordt onderstreept door het gevarieerde programma dat de dag biedt.

Na de ontvangst om half één en het welkom, spreekt ing. Jan Kouwen van Touw Expertise- en ingenieursbureau BV over Schadepreventie in de binnenvaart. Daarna volgt Henk de Jong, assurantiemakelaar en adviseur bij Te Pas Advocaten met een presentatie over de Samenhang tussen koop-, vervoers- en verzekeringsovereenkomst. Deze inleiding wordt gevolgd door een casus, rapportage en een groepsdiscussie.

Na de pauze zal wederom Henk de Jong spreken over Aansprakelijkheid en aansprakelijkheidslimieten in de binnenvaart en de polisdekkingen, gevolgd door Douane- en invoerrechten vanuit verzekeringsoogpunt door mr Robert de Haan van Van Traa Advocaten. De laatste presentatie wordt gehouden na een lichte maaltijd, door Toon Rijnen van Rabobank Shipping. Hij leidt de toehoorders in in het onderwerp Scheepsfinanciering, Basel II, link naar risk-assessment.

De studiedag is bedoeld voor makelaars en medewerkers die actief zijn op het gebied van transportverzekeringen. De dag staat open voor zowel NVA-leden als niet-leden. NVA-leden betalen 255 voor de eerste deelnemer van een kantoor en 155 voor elke volgende deelnemer van dat kantoor. Niet-leden betalen 355 per deelnemer.

Inschrijven kan via de website van het Huibers Instituut: www.huibers-instituut.nl. Vanwege het beperkte aantal plaatsen is het aan te raden snel in te schrijven.
Amersfoort, 2 mei 2005

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling communicatie van de NVA,
tel. 033 - 4643476, e-mail: communicatie@nva.nl.
---