Gemeente Eersel


Nieuwsberichten

23-05-2005
Raadsvergadering op 31 mei

Op 31 mei a.s. vindt om 20.00 uur in het gemeentehuis van Eersel een openbare vergadering van de gemeenteraad plaats. Tijdens deze openbare vergadering komen de volgende onderwerpen aan de orde:

- Spreekrecht burgers

- Vaststelling agenda

- Vaststelling verslagen van de extra raadsvergadering van 22 maart 2005, de opiniërende raadsvergadering van 22 maart 2005, de raadsvergadering van 5 april 2005/12 april 2005 en de extra raadsvergadering van 26 april 2005
Deel A: in beginsel zonder bespreking af te doen
- Beschikbaarstelling krediet voor afronding bestemmingsplan herzieningen Buitengebied Vessem c.a. (vaststelling 16e begrotingswijziging 2005)

- Beslissing op bezwaarschrift (planschade Derks)
- Voorbereidingsbesluit voor perceel Kuilenhurk 20
- Beslissing op bezwaarschrift tegen het voorbereidingsbesluit 'Boksheidsedijk/Heibloem'

- Krediet Alleman II vaststellen exploitatieopzet (vaststelling 17e begrotingswijziging 2005)

- Ontwikkeling Ruimte voor Ruimtelocatie Hoogstraat-Schadewijkstraat (vaststelling 18e begrotingswijziging 2005)

- Vaststelling lokaal Meerjarenontwikkelingsprogramma (MOP) Investeringsbudget Stedelijke Vernieuwing (ISV 2) Deel B: bespreekstukken

- Vaststelling bestemmingsplan, beeldkwaliteitsplan en exploitatie de Mortel (vaststelling 19e begrotingswijziging 2005)
- Ruimte voor ruimte ontwikkeling van woningbouwkavels op de locatie Rosheuvel/Postelseweg en het nemen van een voorbereidingsbesluit op deze locatie

- Medewerking plaatsing tijdelijke huisvesting Rythoviuscollege alsmede beschikbaarstelling krediet (vaststelling 20e begrotingswijziging 2005)

- Intrekken voorbereidingsbesluit Hees 60

- Aanbesteding huisvuilinzameling

- Aanleg riolering buitengebied (vaststelling 21e begrotingswijziging 2005)

- Ontwerp-programmabegroting 2006 WVK-groep en 1e wijziging begroting 2006 WVK-groep

- Begroting 2006 Samenwerkingsverband Regio Eindhoven (SRE)
- Nota financieel beleid gemeente Eersel maart 2005
- Rondvraag

De agenda voor deze vergadering ligt ter inzage in de dorpshuizen van Duizel, Knegsel, Steensel, Wintelre en Vessem, in de openbare bibliotheek Eersel, in het sociaal cultureel centrum 'De Muzenval' in Eersel en in de hal van het gemeentehuis.
Na de opening van de vergadering kunnen aanwezige burgers gezamenlijk gedurende maximaal dertig minuten het woord voeren over geagendeerde onderwerpen. Inspreken is alleen mogelijk wanneer het onderwerp niet geagendeerd stond bij een van de commissievergaderingen. Elke spreker krijgt maximaal vijf minuten het woord.
Degene die van het spreekrecht gebruik wil maken kan dit melden uiterlijk de dag voorafgaand aan de raadsvergadering vóór 12.00 uur. U vermeldt daarbij uw naam, adres en telefoonnummer en het onderwerp waarover u het woord wil voeren. U kunt dit melden bij de griffiesecretaresse, mevrouw A. Busio-Spruit telefoonnummer (0497) 53 13 23 of via e-mailadres a.busio@eersel.nl.