Aedes

Persuitnodiging symposium 'tien jaar na de brutering'

24 mei 2005

Aedes vereniging van woningcorporaties, het ministerie van VROM en de VNG organiseren op dinsdag 31 mei het symposium 'Tien jaar na de brutering'. Op 31 mei is het exact tien jaar geleden dat de Bruteringswet van kracht werd. De financiële banden tussen de overheid en de corporaties werden hiermee doorgesneden. Ook werd een stap gezet naar verzelfstandiging van woningcorporaties. Gemeenten en corporaties kregen meer vrijheid in het lokale volkshuisvestingsbeleid.

Tien jaar na dato vindt er opnieuw een belangrijke discussie over de volkshuisvesting plaats. Onderwerpen zijn het maatschappelijk ondernemen, de modernisering van het huurbeleid en de relatie tussen overheid, corporatie en burger. Het symposium blikt terug op verleden, heden en toekomst. Onder voorzitterschap van Dick Tommel, staatssecretaris van VROM tijdens de parlementaire behandeling van de Bruteringswet, geven minister Sybilla Dekker, Pieter Winsemius, Hans de Boer, Ralph Pans en Willem van Leeuwen hun visie op de rol en positie van woningcorporaties. Het symposium 'Tien jaar na de brutering' wordt gehouden op dinsdag 31 mei 2005 in het Nationaal Congres Centrum in Den Haag. Vanaf 12.30 uur is de ontvangst van de deelnemers en om 13.30 uur begint het programma dat loopt tot 17.00 uur.

Vertegenwoordigers van de pers zijn van harte uitgenodigd dit symposium bij te wonen. Zij kunnen zich aanmelden bij ROSTRA Congrescommunicatie: aanmelding@rostra.nl of telefoon: 070-3648703. Het programma kunt u vinden op www.rostra.nl. Inhoudelijke informatie kunt u krijgen bij persvoorlichting Aedes, Ron Sinnige, 035-6268297, persvoorlichting VROM, Babet Verstappen 070-3391232, of bij persvoorlichting VNG, Chantal van Dijk, 070-3738216.