Gemeente Leusden


24-05-05
Gemeente organiseert rondleiding over vlindervriendelijke houtsingel en Milieuvisiebijeenkomst 2005

Op dinsdagavond 31 mei organiseert de Gemeente Leusden, voorafgaand aan de Milieuvisiebijeenkomst, een rondleiding over de nieuw aangelegde vlindervriendelijke houtsingel bij Kasteel Stoutenburg. Voor deze rondleiding en de Milieuvisiebijeenkomst zijn alle Leusdenaren van harte uitgenodigd. Belangstellenden kunnen zich t/m maandag 30 mei opgeven op telefoonnummer 033-4961718 of per e-mail bij mbm@leusden.nl. De rondleiding begint om 19.30 uur bij de ingang van Kasteel Stoutenburg, Stoutenburgerlaan 5 te Stoutenburg.

Op landgoed Stoutenburg is tijdens de Boomfeestdag door basisscholieren van De Startblok een vlindervriendelijke houtsingel aangelegd. Dit gebeurde in het kader van het milieu-samenwerkproject Vlinderbaan dat de gemeente Leusden samen met KMTP Groei & Bloei, Comité milieuzorg Leusden (CML) en de Stichting Vlinderbaan uitvoert. In de nabijheid van de poel is een oppervlakte van 1000 m2 aangeplant met verschillende vlindervriendelijke struiken en bomen, zoals de Meidoorn, Sleedoorn en Zwarte Els. Omdat vlinders erg van beschutte plekjes houden, is een beschut gedeelte aangelegd, waar de vlinders zich kunnen warmen in de zon.

Na de rondleiding houdt de gemeente Leusden aansluitend de milieuvisiebijeenkomst 2005. Deze jaarlijkse bijeenkomst vindt plaats van 20.15 - 21.30 uur in de tuinzaal van Kasteel Stoutenburg, Stoutenburgerlaan 5 te Stoutenburg. De gemeente nodigt alle geïnteresseerden graag uit voor de milieubijeenkomst, die voor de achtste maal wordt gehouden.
De aanwezigen worden bijgepraat over het milieubeleid en lopende milieuprojecten. Wethouder De Kruijf reikt tijdens de bijeenkomst de jaarlijkse milieuprijs uit aan de persoon of organisatie die zich op een bijzondere manier inzet voor het milieu.
Tenslotte kunnen de deelnemers ideeën inleveren voor milieu-samenwerkprojecten in 2006. Sinds 1997 stelt de gemeente Leusden ieder jaar samen met lokale organisaties een programma op met projecten die milieubewustwording en draagvlak voor het milieubeleid bevorderen. Voorbeelden hiervan zijn het project 'Koop EKO-logisch' in de Leusdense supermarkten, het Vlinderbaanproject en het zwerfafvalproject dat in juni in de Biezenkamp en de Hamershof wordt gehouden.

Voor aanmeldingen voor de rondleiding en/of de Milieuvisiebijeenkomst en voor nominaties voor de milieuprijs kunt u contact opnemen met Miranda van de Brom, telefoon 033-4961718 of e-mail mbm@leusden.nl Terug naar boven