Gemeente Utrecht

GEMEENTERAAD IN DEBAT MET DESKUNDIGEN EN PUBLIEK OVER CULTURELE KEUZES

Op initiatief van de raadsleden Marry Mos (GroenLinks) en Daniëlle van den Broek (VVD) voert de gemeenteraad op dinsdag 31 mei a.s. met deskundigen en publiek een kaderstellende discussie over het Utrechtse cultuurbeleid. De uitkomst van deze discussie is van invloed op de keuzes die de gemeenteraad zal maken m.b.t. de verdeling van de beschikbare cultuurgelden voor de komende jaren. Het debat wordt voorafgegaan door een fietstocht langs culturele instellingen en projecten die als minder bekend mogen worden beschouwd.

Het gaat de Utrechtse cultuursector behoorlijk voor de wind. Veel Utrechtse organisaties kregen in 2004 wederom landelijke erkenning. Het Utrechtse cultuurbudget steeg met 10%, de Rijksinvesteringen in Utrechtse organisaties met 25%. Ondertussen werkt Utrecht er hard aan om nationaal en internationaal vooraan te staan. Maar welke keuzes maakt de gemeenteraad nu eigenlijk in het cultuurbeleid?

En is de huidige verdeling van middelen de meest gewenste?

Over deze vragen zullen leden van de Utrechtse gemeenteraad discussiëren met vertegenwoordigers van Utrechtse culturele instellingen en publiek. Deskundigen zullen in een vijf minuten debat een viertal stellingen aanvallen en verdedigen, waarna de raadsleden met interrupties van het publiek in een Lagerhuis debat verder discussiëren.

Het debat vindt plaats op dinsdag 31 mei vanaf 15.30 uur in het gebouw van Pastoe, Rotsoord 3 in Utrecht. Belangstellenden die bij deze kaderstellende discussie aanwezig willen zijn, worden verzocht zich uiterlijk maandag 30 mei telefonisch of per e-mail aan te melden bij de Griffie van de gemeenteraad, bij mevrouw Tineke Knaap,

tel: 030-2861325 of e-mail: t.knaap@utrecht.nl.

Noot voor de media:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw Tineke Knaap, commissiegriffier, tel: 030-2861325, e-mail: t.knaap@utrecht.nl of met de raadsleden Marry Mos (06-18680097) en Daniëlle van den Broek (06-54641443).

Met vriendelijke groet,

Marlies Trooster
secretaresse
Griffie Gemeenteraad Utrecht
kamer 1.07
tel: 030-2861069
fax: 030-2861518
m.trooster@utrecht.nl
maandag afwezig