Activiteitenkalender B&W Rotterdam

Gemeente Rotterdam

Commissie voor Fysieke Infrastructuur en Verkeer

Dinsdag 31 mei, 09.30 uur

De commissie bespreekt de gemeenterekening 2004. Het gaat om de beleidsvelden Fysieke Infrastructuur en Verkeer en Vervoer. Ook wordt de voortgang van Parkstad, een woningbouwproject op de Kop van Zuid, besproken. (NB. De behandeling van dit onderwerp is aangehouden in de vorige vergadering)

Commissie voor Sociale Zaken en Onderwijs

Woensdag 1 juni, 14.00 uur

De commissie adviseert over de oprichting van het Sociaal Platform Rotterdam en de opheffing van drie stedelijke adviescommissies: Multiculturele Stad (SAMS), Ouderenbeleid(SAO) en Gehandicaptenbeleid(SAG). De bedoeling is dat het platform gehandicapten een integrale adviestaak krijgt.

Verder komt aan de orde de afdoening van de motie-Vlaardingerbroek over het geven van bijles aan VMBO scholieren door HBO- en universitaire studenten, om uitval te voorkomen.

Commissie tot Onderzoek van de Rekening

Maandag 30 mei en woensdag 1 juni, 15.00 uur, SH105, besloten vergaderingen

De commissie adviseert over de vaststelling van de gemeenterekening 2004. Na bespreking van de rapporten van de externe account (KPMG), de Rekenkamer Rotterdam en de Accountantsdienst Rotterdam, is de COR inmiddels gestart met het opstellen van haar advies. Omdat een aantal documenten waarover wordt gesproken nog niet definitief is, zijn deze vergaderingen besloten. Naar verwachting kan het advies op 2 juni aan de raad worden aangeboden.

Commissie voor Middelen

Donderdag 2 juni. 09.30 uur

De commissie vergadert eerst met de leden van de commissie Economie, Haven en Milieu over het voornemen van het college tot aandelenverkoop van de AVR. Het debat vindt plaats naar aanleiding van een brief van het college en antwoorden op vragen die in de commissies zijn gesteld.

Daarna vergadert de commissie Middelen over de nieuwe subsidieverordening. Het voorstel voor de nieuwe verordening (die het college in 2007 wil laten ingaan) houdt een aanscherping in van subsidievoorwaarden. Die aanscherping is een gevolg van het onderzoek dat de commissie Van Middelkoop heeft gedaan naar de subsidieverstrekking in Rotterdam.

Vergadering Gemeenteraad

Donderdag 2 juni, 14.00 uur

De gemeenteraad bespreekt de Economische Visie 2020 en de reactie van het college hierop. In het rapport wordt de economische ontwikkeling van Rotterdam tussen 2005 en 2020 beschreven. Eerder heeft de commissie Economie, Haven en Milieu diverse wensen geformuleerd aan het college over de visie op economische ontwikkeling.

Ook komt aan de orde het voorstel voor het beschikbaar stellen van een krediet voor de bouw van een parkeergarage met een geïntegreerde ondergrondse waterberging in het Museumpark.

Bron: Griffie, 25-05-2005

[s?rotterdam.Openbaar_60327.OTAP_RDM Content
ite_250003.Griffie_2050902.Nieuwsbericht_2050906.Commissieberichten_20 29681.Commissieberichten 2_2055547.Commissieberichten v_2066667]