Gemeente Gouda


20 scholen doen mee aan het verkeersexamen (28/05/05)

Op 31 mei en 2 juni 2005 organiseren studenten van PABO de Driestar in samenwerking met de politie en gemeente Gouda het praktisch verkeersexamen voor leerlingen van de groepen 7 en 8 van de Goudse basisscholen. Zo'n 800 leerlingen van verschillende scholen doen mee aan de verkeersproef in de hoop het verkeersdiploma te behalen.

Burgemeester W.M. Cornelis opent op dinsdag 31 mei om 8.45 uur op het Praktisch Verkeersexamen Gouda 2005. Hierna gaat de eerste groep examenkandidaten vanaf het parkeerterrein van PABO de Driestar aan de Burgemeester Jamessingel van start. Op donderdag 2 juni zal de tweede groep examen-kandidaten om 9.00 u vanaf het parkeerterrein van Sporthal de Zebra aan de Goverwellesingel van start gaan.

Het verkeersexamen, dat doorgaans in groep 7 of 8 van de basisschool wordt afgenomen, bestaat uit een theoretisch deel en een praktisch deel. De kinderen worden bij het theoretisch deel getest op hun kennis van de verkeersregels en -borden. Bij het praktisch verkeersexamen fietsen de kinderen langs een vooraf uitgestippelde route. Observanten beoordelen de kinderen op diverse controlepunten op hun verkeersgedrag en -inzicht.

Gouda heeft al een aantal jaren geen lokale afdeling 3VO. De PABO Driestar neemt dit jaar alweer voor de vijfde keer de organisatie van het examen als studieonderdeel in het lesprogramma op. Ouders en andere vrijwilligers bezetten de controleposten. Footer