Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

http://www.minbzk.nl

MINBZK: Persuitnodiging minisymposium ACT II

Persuitnodiging minisymposium ACT II

Uitnodiging aan de redacties

Tijdens het minisymposium ACT II biedt voorzitter Mw. M. Sint (sg VROM) het eindrapport van de Ambtelijke Commissie Toezicht II (ACTII) aan minister
A. Pechtold voor Bestuurlijke Vernieuwing en Koninkrijksrelaties aan. Het eindrapport is een belangrijk onderdeel van de Kaderstellende Visie op Toezicht die medio 2005 verschijnt. In deze toekomstvisie worden de contouren voor het inrichten van rijkstoezicht in de toekomst in Nederland geschetst.

Tijdens het symposium zal er uitgebreid gesproken worden op twee belangrijke bevindingen van de commissie. Ten eerste is toezicht een belangrijke bron van informatie voor de toetsing van voorgenomen dan wel uitgevoerd beleid. Ten tweede wordt er dieper ingegaan op veranderende verantwoordelijkheden van overheid en samenleving. Het traditionele toezicht wordt minder en daarvoor in de plaats komt steeds meer horizontaal toezicht en zelfregulering. Dat heeft een groot effect op de gevoelde last van toezicht bij burgers en bedrijfsleven.

Een vertegenwoordig(st)er van uw redactie kan deze gelegenheid bijwonen op dinsdag 31 mei 2005 van 14.00 - 17.00 uur in de Nieuwe Kerk aan het Spui 175, Den Haag. U kunt zich daarvoor aanmelden bij het secretariaat van de afdeling persvoorlichting, telefoon 070 - 426 6030.
Voor meer informatie: ministerie van BZK afdeling persvoorlichting, Judith Sluiter;
Telefoon 070 - 426 7086 of 06 51 29 33 87.

Einde uitnodiging redacties -