Ingezonden persbericht


Tilburg, 26 mei 2005

PERSBERICHT

Chapeau:
Eerste vaatje komt per helikopter

Kop:

Haringparty 31 mei voor goed doel

Restaurant Kok Verhoeven (NS Plein, Tilburg), Restaurant De Eetkamer (Tilburgseweg, Goirle) en Haans (Mina Krusemanweg, Tilburg) houden geheel belangeloos op dinsdag 31 mei 2005 een Haringparty voor een goed doel. Op 31 mei, de datum waarop officieel het nieuwe haringseizoen van start gaat, wordt stil gestaan bij de omvangrijke ramp die recentelijk een groot deel van Azië heeft getroffen.

Tijdens het volledig gesponsorde evenement wordt een 'Haringveiling' gehouden, waarvan de opbrengst ten goede komt aan de Tsunami-slachtoffers. De financiële middelen die worden gegenereerd, vloeien rechtstreeks naar het Haans fonds en worden gebruikt om structurele en langdurige hulp te verlenen aan geselecteerde projecten.

Burgemeester R. Vreeman zal als veilingmeester fungeren en Gerard Korthout (bedrijfshumorist/standup-comedian) treedt deze avond op als ceremoniemeester.

De hulp van het Haans fonds kan worden verstrekt via financiële ondersteuning, benodigde goederen, vaktechnische ondersteuning door middel van assistentie/kennisoverdracht of het assisteren bij het opzetten van een relevante organisatievorm/zakelijk netwerk.

Essentieel in de aanwending van het Haans fonds zijn de volgende criteria: De aangeboden ondersteuning moet controleerbaar 1:1 op de plaats van bestemming aankomen dan wel daarvoor worden aangewend. De ondersteuning gebeurt op basis van samenwerking waarbij de doelgroep zelf actief is in het structureel verbeteringsproces.

Momenteel wordt onder andere samengewerkt met Stichting Kinderhulp Sri Lanka en wordt medische hulp gefinancierd. Daarnaast worden projecten besproken met Dr. Rijntjes, School for the deaf in Sri Lanka, Focus on Education in India en met opbouw van scholen in Atjeh, Indonesië.

Op 31 mei worden er 350 genodigden bij Haans verwacht.

---einde---