BNN

PERSBERICHT

Hilversum, 25 mei 2005

Bnn united helpt zwevende kiezers met grondwetstrijd

Waar gaat die Europese grondwet nou eigenlijk over? Als jij ook geen antwoord op deze vraag hebt, luister dan op maandag 31 mei tussen 21.00 uur en 22.00 uur naar BNN United. Op de avond voor het referendum helpt het Radio 1-programma de zwevende kiezer namelijk met hun keuze. Naast voor- en tegenstanders is ook weblogger Stephan Okhuijsen te gast.

Stephan heeft voor het weblog www.sargasso.nl de hele grondwet gelezen. Zwevende kiezers kunnen tijdens de uitzending met hem chatten en hij kan precies uitleggen wat er in de Europese Grondwet staat. BNN United is trouwens al een week bezig met de Europese Grondwetstrijd. In iedere uitzending van BNN United kreeg een politieke jongerenpartij de kans om hun voor- of tegenstandpunten uit te leggen.

Ook via internet helpt BNN je bij je keuze. Via een digitaal stemhokje op bnn.nl kan iedereen, jong en oud, z'n mening vormen over het referendum en vervolgens ook stemmen voor of tegen de grondwet. Vertegenwoordigers van politieke jongerenorganisaties leggen uit waarom zij voor of tegen zijn en waarom jij dat ook zou moeten zijn. Als je denkt voor te stemmen krijg je tegenargumenten te horen en andersom, om toch even te toetsen of je het echt zeker weet.

BNN United wordt iedere maandag-, dinsdag-, donderdag- en vrijdagavond tussen 21.00 uur en 22.00 uur op Radio 1 uitgezonden. Het programma wordt wisselend gepresenteerd door Astrid de Jong en Sophie Hilbrand en biedt interessante rubrieken voor jongeren, reportages en gesprekken gebaseerd op de actualiteit.



BNN