Gemeente Breda

Wethouder Oomen onthult boom in hal stadskantoor

Wethouder Oomen onthult dinsdag 31 mei om 16.00 uur in de hal van het Stadskantoor aan de Claudius Prinsenlaan een kunstboom met herplantbarometer.

Met deze barometer wil de gemeente duidelijk maken dat er bij het verlenen van kapvergunningen ook veel herplantverplichtingen worden opgelegd om Breda groen te houden. Bij de boom is ook schriftelijke informatie te krijgen over het groenbeleid van de gemeente en het aanvragen van een kapvergunning.

Het liefst wil de gemeente bomen behouden en op dezelfde plaats laten staan. Soms is dit echter niet mogelijk en moet (bijvoorbeeld vanwege de veiligheid) een kapvergunning worden afgeven.

Om te zorgen voor een snellere en klantvriendelijkere verwerking van de aanvragen is het proces van verwerking verbeterd en geautomatiseerd. Activiteiten zijn beter op elkaar aangesloten en er zijn activiteiten samengevoegd. In het eerste kwartaal van 2004 is 11% van de aanvragen binnen een termijn van 8 weken afgewerkt, terwijl in het eerste kwartaal van 2005 al 84% binnen deze termijn is afgewerkt!

Om de burger beter te informeren is er nieuw voorlichtingmateriaal ontwikkeld en beschikbaar gesteld, zoals informatiemappen en posters in de mupi's. De te onthullen boom staat symbool voor een groen Breda.

Breda, 27 mei 2005